De truc om gratis upgrade te krijgen in het vliegtuig

Van economy naar first class

ross-parmly-vliegtuig-foto
Ross Parmly

Soms worden mensen door een vliegtuigmaatschappij zomaar van economy class geüpgraded naar business class of first class. Zonder extra kosten. Als het vliegtuig vertraging heeft, of er extra plekken vrij zijn, bijvoorbeeld. Er blijkt nog een situatie te zijn waarin de kans groot is dat je een gratis upgrade krijgt: als je net verloofd bent of op huwelijksreis gaat.

Huwelijksreis upgrade

Refinery29 zocht uit hoe je een upgrade kunt regelen zonder daar extra voor te betalen. Wat blijkt? Vliegtuigmaatschappijen hebben een soft spot voor de liefde. De crew probeert vaak net iets extra's te doen voor stellen die gaan trouwen of pasgetrouwd zijn.

Niet zwart op wit
Maar, let wel: dit is geen regel. Wanneer je een vliegtuigmaatschappij vraagt of er voordelen zijn voor honeymooners, zullen ze in een officiële verklaring nooit beweren dat ze hen sneller gratis upgrades weggeven.

Een beetje extra
Een woordvoerder van Emirates, Melanie Garvey, geeft toe dat de crew net iets meer moeite doet in het geval van een huwelijksreis. "Klanten mogen altijd vragen voor upgrades. Of ze het ook daadwerkelijk krijgen, hangt af van wat al geboekt is en wat beschikbaar is," vertelt ze aan Refinery. "De Emirates crew doet wel haar best om de ervaring voor huwelijksreizigers extra speciaal te maken."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen