Achttienjarigen kunnen zich nu inschrijven voor een gratis reis door Europa

Het DiscoverEU programma sponsort treinreizen

Photograph, Standing, Transport, Snapshot, Street fashion, Photography, Architecture, Street, Building, Pedestrian,
Unsplash / Madeleine Ragsdale

Ben jij achttien jaar oud, dol op reizen en wil je Europa ontdekken zonder krom te moeten liggen? Dan is dit misschien je kans. DiscoverEU biedt nu 20.000 jongeren de kans om Europa te ontdekken via een treinreis.

Wat houdt DiscoverEU precies in?

DiscoverEU wordt voor de vierde keer georganiseerd door de Europese Unie. Zij verloten 20.000 (!) treintickets onder alle Europese achttienjarigen die mee willen doen. Je mag na het winnen van de prijs maximaal dertig dagen op reis, binnen 1 april en 1 oktober 2020. Je kunt kiezen tussen twee ‘reisformules’.

Óf je kiest voor flexibel reizen, dan mag je binnen een maand zeven dagen reizen, naar zoveel landen als je wil. Óf je kies vast reizen, met een vaste reispas kun je maximaal twee landen bezoeken, en krijg je een budget van 260 euro om tickets te boeken. Als je voor vast reizen kiest, moet je van tevoren aangeven welke data je weg wil. Je kunt in sommige gevallen ook gebruik maken van een bus of veerboot.

Hoe kun de gratis treinkaartjes winnen?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kun je nu eigenlijk kans maken? Ten eerste is het een vereiste om achttien jaar te zijn. Alleen mensen die tussen 1 januari 2001 en 31 december 2001 geboren zijn, maken kans. Je moet Europees zijn en een aanmeldformulier ingevuld hebben. Je kunt in je eentje het avontuur aangaan, maar mag het ook doen met een groepje van maximaal vijf personen.

Om zeker te weten dat je samen met je vrienden weg kunt (als je wint), moet de groepsleider zich aanmelden en de code die hij/zij daarbij krijgt doorgeven aan de andere groepsleden. Met de code kunnen andere personen zich bij de groep aansluiten. Denk je nu: ‘meer aanvragen, meer kans,’ dan heb je het helaas mis. Er wordt alleen rekening gehouden met de eerste aanvraag van je groepje. Om geselecteerd te worden moet je enkele vragen beantwoorden die te maken hebben met Europa. Heb je de vragen goed beantwoord? Dan maak je kans op de tickets. Je kunt de status van je aanvraag volgen op de Europese Jongeren Site. Half januari 2020 krijgen de aanvragers een bericht of ze het wel of niet geworden zijn. Als je er niet bij zit, dan word je op de reservelijst geplaatst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen