Laura deelt het geheim van het Portugese Algarve: Benagil

"Ooit besloot ik een vakantie te boeken naar Portugal op basis van een foto op Pinterest."

laura gommans bij benagil beach
Eigen archief

Reizen doen we langzaamaan, liefst in eigen land of net over de grens. Glamour editors tippen daarom hun fijnste vakantieadresjes in Europa. Glamour's Laura deelt haar 'Instagram vondst' Benagil, een prachtige plek in Portugal.

"Ooit besloot ik een vakantie te boeken op basis van een foto op Pinterest. 'Kunnen we niet gewoon naar zoiets? Is dit überhaupt in Europa?' zei ik tegen mijn toenmalige partner. Een reverse image search vertelde me dat de beeldschone foto van een zeegrot met een soort skylight erin in het Portugese Benagil te vinden is. Een uur later had ik de vakantie geboekt."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het stille van de Algarve

"In de Algarve heb je – blijkbaar – tussen de massa’s aan all-in-resorts allemaal beeldschone, idyllische, rustige plekjes. Vaak niet eens met een supermarktje, misschien één of twee kleine authentieke restaurantjes. Huur een huisje via Airbnb of een van de vele verhuursites en kom helemaal tot rust. Het beste is om te vliegen op Faro en een auto te huren, dan kun je wél uitstapjes maken naar andere gebieden."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Benagil: een plek tussen twee adembenemende stranden

"Airbnb-tip: zoek op Airbnb op Benagil, een dorpje van maar een paar straten. Hier zit je pal tussen twee adembenemende stranden in, op loopafstand. Er zijn mooie huisjes te huur in allerlei prijsklassen. Maar in de buurdorpjes is het net zo mooi. Blijf in elk geval weg van de grotere plaatsen, tenzij je een tribal henna tattoo en een liter gifgroene mojito wil."

Ultra verse vis

"Op een half uurtje rijden van Benagil ligt Portimao, sowieso leuk als dagtripje, bijvoorbeeld om op een dolfijnentour te gaan. Reserveer dan alvast een plekje bij Caniço in Alvor. Dat zit in een uitgeholde rotswand, met uitzicht op de zee. De ultra-verse vis wordt op een schaal aan je tafel gebracht, waar je er eentje uit kan kiezen die ze voor je op de barbecue gooien. Genieten."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ultieme strandtip: Praia Do Carvalho

"Deze kustlijn heeft meer mooie strandjes dan je ooit kan bezoeken. Als je in Benagil zou boeken, check dan zeker de iconische zeegrot, die je geheid weleens op Instagram voorbij hebt zien komen. Het strandje daarnaast heet Praia Do Carvalho, ook schitterend. Vanaf verschillende plekken kan je boottochtjes boeken langs alle verschillende zeegrotten op dit stuk. Voelt toeristisch, maar is zeker een aanrader."

12 augustus 2020: De kleurcode in Benagil is op dit moment geel vanwege corona. Dit betekent dat je op vakantie kunt gaan, maar blijf wel waakzaam. Raadpleeg altijd de officiële website van Nederlandwereldwijd om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws rondom je reis. Let op: er zijn Portugese steden waar classificatiekleur oranje geldt.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen