Toch nog last minute op vakantie? Duik in de blauwe zee van Corsica

"Huur vooral een bootje in de haven van Bonifaccio, het is daar waanzinnig mooi"

saskia van langevelde in corsica
Privé archief

Reizen doen we langzaamaan, liefst in eigen land of net over de grens. Glamour editors tippen daarom hun fijnste vakantieadresjes in Europa. Glamour's Saskia is inmiddels 4 keer naar het Franse Corsica geweest met haar gezin. Ze deelt haar eet-, strand-, slaap- en shoptips.

Slapen onder de sterren

"Corsica is het perfecte eiland wanneer je houdt van bergen, een blauwe zee en rust. Dit jaar zijn wij met de auto en de boot gegaan. Je pakt deze vanaf Toulon of Savona en vaart dan 's nachts. Het is ouderwets en knullig ingericht, maar super leuk. Wij hadden een hut met een lekker bedje, maar je kunt ook romantisch onder de sterren slapen."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Canyoning in Solenzara

"Wij slapen altijd op een camping in het dorpje Solenzara. De camping ligt aan de voet van een berg en heeft een heerlijk riviertje met helder water. Vanaf Solenzara kun je allerlei bergsporten doen, zoals wandelen, fietsen en ook canyoning (red: een sport waarbij je de loop van een rivier door een kloof volgt.)"

saskia van langevelde in corsica
Eigen archief

Van Isabel Marant tot sushi in Porto Vecchio

"Ik lig vooral op het strand. Mijn favoriete strandtent aan deze kant van Corsica is Dolce Vitta. Shoppen doe ik meestal in Porto Vecchio bij Corambe, waar ze onder andere veel Isabel Marant verkopen. Sushi eet je daar bij Sushi Bar."

Snorkelen bij de Lavezzi eilanden

"Huur vooral een bootje in de haven van Bonifaccio, het is daar waanzinnig mooi. Vaar dan naar de Lavezzi eilanden (of laat je varen) en ga daar snorkelen of duiken. Ik heb nog nooit zoveel vissen bij elkaar gezien als daar. Check voordat je gaat ook de tips van Garance Dore, de Franse fotograaf, illustrator en auteur, is geboren op het eiland."

12 augustus 2020: De kleurcode van Frankrijk en daarmee Corsica is op dit moment geel vanwege corona. Dit betekent dat je op vakantie kunt gaan, maar blijf wel waakzaam. Raadpleeg altijd de officiele website van Nederlandwereldwijd om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws rondom je reis.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Travel