Staycation 2020: ga voor slow living op Terschelling

Deze strandtentjes én activiteiten zorgen ervoor dat jij helemaal tot rust komt

terschelling vakantie
Eigen archief

Reizen doen we langzaamaan, liefst in eigen land of net over de grens. Glamour editors tippen hier hun fijnste vakantieadresjes in Europa. We hoeven geen eindeloze reis te maken om mooie plekken te ontdekken. Glamour's Babette is betoverd door het gevoel van Terschelling.

Slow living op de Wadden

"Ik had vorig jaar september een week Terschelling in het vooruitzicht en ik moet toegeven, dat klonk erg lang voor 't Nederlands stukje Wadden. Toch vond ik het jammer om op de voorlaatste avond mijn tas weer in te pakken. Het slow living op het eiland zorgde ervoor dat ik volledig tot rust kwam. Je krijg je gedachtes weer op orde door het strand, de duinen en het bos."

Staycation: van Harlingen naar West-Terschelling

"Het gevoel van loslaten begint wanneer je de boot bij Harlingen opstapt. Tip: leg je telefoon weg, kijk tijdens de oversteek zover je kunt kijken en voel je letterlijk afgezonderd van de bewoonde wereld. Een natuurlijke en fijne vorm van meditatie!"

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Fietsen naar strandpaviljoen

"Huur een (elektrische) fiets zodra je met de boot aankomt in West-Terschelling en ga op die fiets fijne strandtentjes af. Op loopafstand van de haven vind je in het dorp Café Walvis, een plek waar je over de prachtige Wadden uitkijkt en waar je lekkere nacho's kunt eten.

Andere favorieten zijn paviljoen West aan Zee en de Zandzeebar, waar een erg relaxte sfeer hangt en surfers vaak neerstrijken voor een drankje. Vergeet ook niet langs te gaan bij Heartbreakhotel. De strandtent onderscheidt zich van de rest door de altijd aanwezige countrymuziek én jaren '50 stijl. Neem plaats naast een jukebox en bestel een hamburger met klassieke milkshake."

Slapen op Terschelling

"Bij paviljoen West aan Zee vind je Paal 8, een kortgeleden gemoderniseerd hotel dichtbij het strand. Liever geen hotel maar een huisje? Bekijk eens het leuke Florizand in Midsland Noord."

terschelling vakantie
Eigen archief

Paardrijden door bos, duinen en strand

"Rij paard (huur een paard via Huifkarbedrijf Terpstra en geef het dier Salina een knuffel van me) en ontdek op de rug van de beesten de bossen, de duinen én het strand van Terschelling. Het galopperen door de zee geeft een gevoel van vrijheid, maar dat gevoel ervaar je ook vast en zeker wanneer je als beginner stapvoets door het bos stapt. Na de ochtendrit van 2 uur strijk je neer bij eetcafé De Groene Weide, voor een kop koffie en een cranberry gebakje, dé specialiteit van het eiland. In de avonden kun je er terecht voor een diner en live muziek van Hessel en Tess, de muzikale trots van het eiland.

Is je reis al bijna ten einde? Dan heb ik nog een laatste tip. Vergeet tijdens je verblijf op Terschelling geen pondkoek en suikerbrood te eten, of neem het mee terug naar huis. Ik garandeer je: 't is de moeite waard!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen