Glamour’s Julia vliegt op uitnodiging van Licor 43 naar Valencia – de likeur heeft een nieuwe smaak! -  en ontdekt dat de stad van paella en horchata absoluut niet onderdoet voor Barcelona.

4x waar te eten en drinken als je naar Valencia gaat

Liefhebbers van cocktails en paella kunnen hun hart ophalen bij deze hotspots

Glamour’s Julia vliegt op uitnodiging van Licor 43 naar Valencia – de likeur heeft een nieuwe smaak! -  en ontdekt dat de stad van paella en horchata absoluut niet onderdoet voor Barcelona.  

‘Valencia is alles, alles, alles, alles in één.’ Geen beauty en brains, wel stad, strand, historie en boulevard. Aan imposante architectuur trouwens ook geen gebrek. Je moet jezelf geregeld even knijpen om te kijken of je niet voor de Efteling-attractie Fata Morgana staat. Vintage spijkerbroeken, funky schilderijen, cactussen en cappuccino’s met hartjes in het schuim duik je op in de wijk ‘Russafa.’ : de Pijp van Valencia. Wat temperatuur betreft scoort Valencia 1-0 tegen Barcelona. Het is er gemiddeld warmer en bij zonneschijn kun je ook in de herfst en winter zonder jas wijn drinken op een terras. En als ik zeg dat Valencianen zo overrompeld zijn door regen dat ze hun dagelijkse bezigheden staken, snap je dat het Hollandse hondenweer daar zelden voorkomt. Ja, als ik jou was zou ik vandaag nog een scrollrondje maken langs vliegticket vergelijkingssites. Aanlokkelijk exemplaar op je scherm? Afrekenen en gaan. Wel zo handig om voor vertrek aantekeningen te maken van onderstaande tips. Het voorwerk in de categorie ‘hotspots’ heb ik namelijk voor je gedaan. 

Horchatería Santa Catalina
Wat kaas is voor Gouda, is horchata voor Valencia. Je begrijpt: de stad verlaten zonder het zoete, melkachtige drankje te proeven is een no go. Laat bovengenoemde nu net de meest beroemde horchateria van Valencia zijn. Misschien denk je nu: horcha-watte? Kan. Ik geef het in Nederland nog onontdekte drankje drie jaar voor het opduikt in boek 1001 over superfoods. Horchata wordt namelijk gemaakt van aardamandelen en die zitten vol gezonde oliën, mineralen en vitaminen. Rens Kroes, lees je mee? Goed nieuws dus dat horchata de inspiratiebron was voor Licor 43: Orochata – de gloednieuwe likeur. Het superfood gehalte rechtvaardigt nu natuurlijk de meerdere cheersmomenten tijdens de trip. Of is deze redenering een gevalletje 'chocola komt van cacao. Cacao komt van een boom, ofwel: een plant. Ja, chocola is salade.'? Afijn, smakelijk is de likeur wel. Pluspunt: bij Santa Catalina staan churros op het menu. Ik herhaal: bij Santa Catalina staan churros op het menu.

Casa Carmela
Pak daarna de bus of taxi naar de boulevard om te lunchen met de andere specialiteit van Valencia. Yes, paella zag het levenslicht in deze stad. Zorg er wel voor dat je maag zeurt om eten. Voor een bord zo groot als een hoelahoep – geen grap - moet je natuurlijk voldoende ruimte hebben. En met voldoende bedoel ik ruím voldoende, want de smaak, ja, hoe zal ik die eens omschrijven? Het is dat het schoonlikken van je bord in het openbaar een tikkeltje gênant is. Het menu biedt trouwens genoeg andere (vis) opties voor wie niet van paella houdt. 

Cafe de las Horas 
Wie denkt dat de Moulin Rouge alleen in Parijs staat, is nog nooit in Cafe de Las Horas geweest. Bij de bloemachtige geur, rode gordijnen en muren, vele kroonluchters en het Perzische tapijt denk je maar één ding: wanneer zingt Satine (Nicole Kidman) de eerste noot van het nummer ‘Diamonds Are A Girl’s Best Friend’? Deze vergelijking begrijp je alleen wanneer je de film Moulin Rouge hebt gezien (aanrader!). Klein verschil: in Cafe de Las Horas nip je aan cocktails zonder dat je uitzicht hebt op Can Can danseressen met ontbloot bovenlijf. Wel heb je keuze uit tal van cocktails, waarvan je de lokale variant absoluut moet proeven. Cava + sinaasappelsap + wodka + gin + suiker = Aqua de Valencia. Cheers!

Jardin Urbano
In de eerder genoemde wijk ‘Russafa’ vind je een hip café in de categorie tweede huiskamer. Een huiskamer vol cactussen, hangplanten, grote planten, gevlochten planten. Een huiskamer waar je een hele ochtend of avond kunt doorbrengen. Totdat je een vriend – letterlijk – schaakmat hebt gezet. Of tot je het boek dat je eerder uit de boekenkast haalde dichtslaat. Of gewoon tot je de vegetarische tapas en sangria op hebt - of iets anders van het menu natuurlijk. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten