Je hebt waarschijnlijk een hoop plekken op aarde op jouw bucketlist staan. Ooit, als je genoeg geld hebt. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je nu moet gaan. Het klimaat is er een van.

5 bucketlist plekken op aarde die in de toekomst zullen verdwijnen

Grijp dus snel je kans om ernaartoe te gaan!

Je hebt waarschijnlijk een hoop plekken op aarde op jouw bucketlist staan. Ooit, als je genoeg geld hebt, ben je van plan om ernaartoe te gaan. Maar helaas, op dit moment staat je budget het niet toe.

Wat je misschien niet wist, is dat sommige plekken in de toekomst niet meer zullen bestaan. Door klimaatsverandering verdwijnen ze jammer genoeg letterlijk van de kaart. En laat nou net het mooie Malediven in het volgende rijtje staan…

Misschien toch maar een retourtje boeken naar deze bestemmingen?

1 De Malediven
Recente onderzoeken schatten dat de zeespiegel in het jaar 2100 met zo’n 40 tot 140 centimeter is gestegen. Veel eilandengroepen, zoals de Malediven, liggen net boven de zeespiegel zoals hij nu is. Grote kans dat er maar weinig van over blijft in de toekomst.

2 De Seychellen
Nog zo’n eilandengroep dat gaat verdwijnen. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 graniet- en koraaleilanden en ligt in de westelijke Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. Een stijging van 90 centimeter zal de Seychellen onderdompelen en onbewoonbaar maken.

3 Venetië
De Italiaanse stad blinkt van de romantiek, maar misschien niet voor lang meer. Steeds vaker raken de huizen overstroomd door het stijgende water in de straten. Experts zeggen dat Venetië onbewoonbaar zal zijn in de komende eeuw.

4 Great Barrier Reef
Mocht het Great Barrier Reef op je lijstje staan, ga er dan snel naartoe. Door de klimaatsverandering sterft veel koraal af. Over vele jaren is er geen rif meer, dus ook geen kleurige vissen die leven rondom de koralen.

5De Alpen
Mocht je een wintersportfan zijn, geniet er dan nog even van. Omdat de Alpen in verhouding tot andere gebergtes relatief laag ligt, is het eerder vatbaar voor klimaatsverandering. Er wordt gezegd dat de sneeuwtoppen in 2050 compleet kunnen zijn verdwenen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten