Wat te doen bij luchthaven drukte? Met deze zes tips van Travel Valley gaat het boarden een stuk sneller

6 tips om sneller te boarden bij topdrukte op de luchthaven

Sneller boarden én sneller op je bestemming

Je kent het wel: je gaat op stedentrip, op bezoek bij familie of op vakantie, per vliegtuig. Helaas ben jij nooit de enige met dit idee, en dus zorgen de uitpuilende vliegvelden voor een hoop stress.

Gelukkig geeft Travel Valley tips om sneller te boarden. Als iedereen deze tips toepast, wordt het boarden een stúk makkelijker, aangenamer en sneller.

1 Op tijd
Ben op tijd op de luchthaven. Calculeer vertraging in, vooral in de spitsuren. Zo heb je geen onnodige stress bij treinvertraging of file.

2 Inchecken
Check thuis in. Je kunt nu bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een paar dagen voor je vlucht inchecken. De boarding pass en aanvullende informatie ontvang je dan per mail of sms. Met informatie als actuele vertrektijden en het gatenummer, weet jij sneller waar je moet zijn als je eenmaal op de luchthaven bent. Op het vliegveld zelf kun je, mits je geen ruimbagage hebt, direct door naar handbagagecontrole en de douane.

3 Bagage
Houd je aan de bagage-regels. Zoek thuis al uit hoeveel kilogram bagage je mag meenemen. Ook de afmetingen van je koffer of tas zijn van belang. Daarbij mag je bij sommige maatschappijen maar één stuk handbagage mee, terwijl de ander meerdere tassen accepteert.

4 Handbagage
Zorg bij vloeistoffen, scherpe voorwerpen of elektronica dat ze in je ruimbagage zitten óf op de juiste manier verpakt zijn. Alles waar je over twijfelt, kun je het beste in je grote koffer vervoeren.

5 Controle
Hoe snel de handbagagecheck gaat, ligt meestal aan jezelf. Hoe beter je meewerkt, hoe sneller het gaat. Zorg dat je al je vloeistoffen en elektronica in aparte bakken legt. Haal je sieraden, riem, geld uit je zakken en doe je schoenen uit. Als jij je sieraden wél omhoudt, is de kans groter dat je gefouilleerd wordt.

6 Gedrag
Ga niet in discussie met en word niet boos op de medewerkers. Als je ver reist, moet je vertellen wat je in het land van bestemming gaat doen. Laat wanneer gevraagd (ook al wordt het tien keer gevraagd) je papieren zien en beantwoord eventuele vragen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten