Bringing GLAMOUR into your daily life!

Dit zijn de veiligste (en onveiligste) steden ter wereld

Een vakantie gepland?

© Unsplash

Stedentripje gepland? Of ga je een paar maanden met backpack op de rug verschillende landen langs? Dan komt deze lijst wellicht nog wel van pas. Niet dat je je moet laten afschrikken, maar wel goed om te weten in welke stad je prima alleen over straat kunt en in welke stad je beter een taxi kunt pakken. 

Punten scoren
Zoals ze elk jaar doen, heeft The Economist ook voor dit jaar de zogenaamde Safe Cities Index 2017 gemaakt, een lijst waarop in kaart is gebracht wat de veiligste en minst veilige steden zijn.

Criteria
Dit hebben ze onderzocht aan de hand van 49 verschillende criteria waarop steden punten konden scoren. Hoe beter je scoort op de criteria, hoe meer punten je scoort en hoe hoger je dus uiteindelijk in de ranking belandt. 

Kun je veilig over straat?
De criteria werden ingedeeld in vier verschillende categorieën: digitale veiligheid, gezondheidsveiligheid, een veilige infrastructuur en persoonlijke veiligheid. Bij digitale veiligheid kun je denken aan de kans op cyberaanvallen of hackers. Gezondheidsveiligheid gaat onder andere om de toegang tot eerste hulp, ziekenhuizen, gezondheidszorg. 

Chaos in het verkeer
Bij veilige infrastructuur wordt gegeken naar de veiligheid van bruggen, wegen, huizen en gebouwen. Persoonlijke veiligheid gaat om zaken als geweld, criminaliteit en de kans op terroristische aanslagen.

Staat Nederland er tussen?
Aan de hand van die categorieën (en bijbehorende criteria) is een lijst met de veiligste en onveiligste steden ter wereld opgesteld, waar wij vervolgens een top 15 van hebben gemaakt. En wat blijkt: ons eigen Amsterdam is de veiligste stad van Europa (en dat terwijl Amsterdam in de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD dit jaar wederom als onveiligste stad van Nederland werd bestempeld). 

Veilig
1. Tokyo (89.80 punten)
2. Singapore
3. Osaka
4. Toronto
5. Melbourne
6. Amsterdam
7. Sydney
8. Stockholm
9. Hong Kong
10. Zurich
11. Frankfurt
12. Madrid
13. Barcelona
14. Seoul
15. San Francisco (83.55 punten)

Onveilig (van meest onveilig naar minder onveilig)
1. Karachi (38.77 punten)
2. Yangon/ Rangoon
3. Dhaka
4. Jakarta
5. Ho Chi Minh City
6. Manila
7. Caracas
8. Quito
9. Teheran
10. Caïro
11. Johannesburg
12. Bangkok
13. Casablanca
14. Riyad
15. Bogota (61.36 punten)

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten