Staat een reis naar Australië altijd al hoog op je bucketlist maar zie je nu al op tegen die ellenlange vliegreis met vijftien keer overstappen? Eén obstakel is al verholpen: dat 'vijftien keer' overstappen is verleden tijd.

Jaaaaaa: er komt echt een rechtstreekse vlucht van Londen naar Australië

Waar kunnen we boeken?

© Getty Images

Staat een reis naar Australië altijd al hoog op je bucketlist maar zie je nu al op tegen die ellenlange vliegreis met vijftien keer overstappen? Eén obstakel is al verholpen: dat 'vijftien keer' overstappen is binnenkort verleden tijd. 

Slechts één overstap
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil binnen vijf jaar een directe verbinding tussen Sydney en Londen hebben gerealiseerd. Het enige waar je dus eerst nog even heen moet vliegen is Londen. Maargoed, één overstap, da's nog eens te doen. 

Afhankelijk
Qantas is voor de recordafstand wel afhankelijk van vliegtuigmakers als Airbus en Boeing die een vliegtuig zullen moeten ontwikkelen die de afstand van zo'n 16.000 km kan afleggen. De directe verbinding zou betekenen dat de tijd die reizigers kwijt zijn om in Sydney te komen met vier uur wordt ingekort.

Langste verbinding
De vlucht Londen-Sydney, waar circa twintig uur voor staat, zou de langste verbinding ter wereld worden. Ook vanuit New York moet in één keer naar Sydney kunnen worden gevlogen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten