Waarschuwing: je wil er asap een duik innemen (en daarvoor moet je een ticket boeken)

Maak kennis met het grootste zwembad ter wereld

Waarschuwing: je wil er asap een duik innemen (en daarvoor moet je een ticket boeken)

Het tropische weer van de afgelopen tijd kan maar één ding bij je oproepen. Correctie: twee dingen. Een: OH MY GOD WAT IS HET HEET. Dat herhaal je gedurende dag zo'n twintig keer en je zet het op je Story op Instagram, of in je feed. Het tweede: ik wil zwemmen!  

Boeken maar
Daar komt, na het lezen van dit artikel, een derde bij. Namelijk dat je een ticket wil boeken naar Chili. Daar ligt het grootste zwembad ter wereld en, kijkend naar de plaatjes, wil je daar echt asap een duik in nemen. Waar je precies moet zijn: in het San Alfonso del Mar-resort, dat ligt vlakbij de hoofdstad Santiago.


We zeiden toch: je wil nu meteen een ticket boeken. Met een lengte van maar liefst één kilometer, een oppervlakte van 8 hectare en een maximale diepte van 35 meter, scoorde het bad een plek in het World Guinness Book of Records. 

Kost wel wat
Hoeveel dat grapje gekost heeft? Tussen de 1,5 en 2 miljard dollar en daar bovenop moet je óók nog het jaarlijkse onderhoud van 4 miljoen tellen. 

Waterrat
Je hoeft je geen zorgen te maken over verveling. Uiteraard ben je wel even zoet als je van plan bent baantjes te gaan trekken, maar je kunt er ook verschillende watersporten doen en het bad is diep genoeg om in te duiken. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten