Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor een reis naar Bali? is dit drie of zes maanden?

Op reis? Controleer je (nog geldige) paspoort voordat je wordt geweigerd op de luchthaven

Er zijn landen waarbij je reisdocument nog minstens 6 maanden geldig moeten zijn


De juiste vaccinaties, check! Langs de apotheek voor medicatie, done! Je paspoort in je handbagage, yes! De geldigheidsduur van je reisdocument checken…? Doen!

Paspoort controle
Het kan namelijk zijn dat het in het land van jouw bestemming vereist is dat je paspoort minstens een half jaar geldig is. Een groot deel van de reizigers is daar niet altijd van op de hoogte. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid naar je droombestemming reist.

Verschillende eisen
Toegegeven, het is verwarrend. Zo moet je paspoort in het ene land 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn, en eist een plek als Bali een geldigheid van 6 maanden na je reis. Turkije spreekt daarentegen in dagen: minimaal 150 om precies te zijn. En dan verschillen de landen ook nog qua eisen in voor of na vertrek.

Géén uitzonderingen
En ja, ze zijn streng. Voor even knipperen met je ogen of een drama-act inclusief tranen zijn ze bij de douane niet gevoelig. Zorg dus dat je precies weet of je document up to date is.

Minimaal of maximaal?
Op de website Meenemen.nl kun je precies zien welke landen de 6 maanden eis stellen. Zo is de website onderverdeeld in ‘minimaal zes maanden bij aankomst’ en ‘minimaal zes maanden geldig bij vertrek’. Landen die hieronder vallen zijn onder andere Dominicaanse Republiek, Egypte, Kenia en Thailand.


3 maanden regel
Helaas zijn er geen betrouwbare websites te vinden waarbij de 3 maanden regel geldt. Mocht het land waar je heengaat niet tussen de 6 maanden regel staan, dan kun je dus het beste de ambassade of het consulaat contacteren. Wil je helemaal op safe spelen? Dan kun je het best de 6-maanden-voor-je-vertrek-regel aanhouden. Better safe than sorry..

Visum
Ten slotte is het ook slim om te kijken of er een visumplicht geldt. Reis je buiten de Europese Unie? Check dan altijd even of je een visum nodig hebt. De website van Visum.nl biedt een heel fijn overzicht. Dat scheelt je weer een telefoontje naar de ambassade of het consulaat.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten