Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair past haar bagageregels aan en dat pakt voor de reiziger best goed uit.

Ryanair vernieuwt handbagageregels en dat is voor ons best positief!

Elk nadeel heb z'n voordeel

© Suhyeon Choi

Ryanairwe love and hate it. We worden dolblij van de veelal lage ticketprijzen. Voor een prikkie naar bijvoorbeeld Barcelona, Londen, Malaga en Marrakesh. De krappe zitruimtes en strenge handbagageregels zorgen alleen regelmatig voor ergernissen. Maar er is hoop: de lagekostenluchtvaartmaatschappij past haar regels aan. 

Duurt langgg
Ryanair vond dat de in- en uitstaptijd bij vluchten te lang duurde en wilde daar iets aan doen. Dat hebben ze gedaan door onder andere de bagageregels aan te passen. En dat pakt best positief uit voor de reiziger. 

Vanaf 15 januari geldt de regel dat je één (hand)tas per persoon mee mag nemen in de vliegcabine. Je handbagagekoffertje zal dus voortaan het ruim in moeten. Moet je daar voor betalen? Nee. Het meenemen van handbagage blijft gratis.

Passen en meten
Het wachten bij de bagageband is wellicht een nadeel, maar dat weegt op tegen voorgaande Ryanair-bagagestress. Je weet wel; dat je met man en macht je koffertje hebt dichtgekregen, maar vervolgens toch blijkt dat 'ie niet in het befaamde 'handbagage-check-rek' past. Gevolg: je bent €50 euro armer omdat je handbagage het laadruim in moet. Note: priority boarding-reizigers mogen overigens wel twee stuks bagage meenemen in de cabine, mits ze een kleine toeslag betalen. Dat kost €5 als je dit aangeeft tijdens het boeken, €6 als je wacht tot twee uur voor vertrek.

Over die te volle koffer gesproken; daar zal in het gevolg ook minder snel sprake van zijn. Het maximale gewicht van je ingecheckte bagage was voorheen 15 kilo, dat is nu 20 kilo. En het inchecktarief van bagage is verlaagd van 35 naar 25 euro. Hoef je je bij je volgende (city)trip dus geen zorgen meer te maken welke jurkjes je wel en niet mee kan nemen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten