De meeste ski- en snowboardliefhebbers gaan elk jaar naar witte oorden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk of Noord-Italië. Maar wist je dat er nog veel meer locaties op de wereld zijn waar je kunt skiën en snowboarden?

Van Hawaii tot Griekenland: dit zijn de meest onverwachte ski- en snowboardgebieden ter wereld

Een keer wat anders dan Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland...

De meeste ski- en snowboardliefhebbers gaan elk jaar naar witte oorden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk of Noord-Italië. Deze landen zijn niet heel ver weg en een weekje wintervakantie is vaak niet heel prijzig. 

Maar wist je dat er nog veel meer locaties op de wereld zijn waar je kunt skiën en snowboarden? Je zou het misschien niet denken, maar ook op deze locaties kan je genieten van de sneeuw. Ja, je leest het goed, snééuw. En dan hebben we het onder andere over Hawaii:

1 Oukaimeden, Marrokko
Marrakech staat bekend om het warme klimaat. Maar nog op geen 72 kilometer ten zuiden van de stad ligt een groot ski-oord in het Atlasgebergte, Oukaimeden. Het is Afrika's hoogstliggende ski resort (de skilift vind je op 3200 meter hoogte) en heeft 15 pistes. 

2 Hawaii
Als je aan Hawaii denkt, zie je een tropisch surfparadijs voor je. Maar het kan ook anders: in januari en februari is het mogelijk om te skiën en te snowboarden op Mount Kea, één van de vulkanen van het eiland. De echte naam is Mauna Kea, wat 'Witte berg' betekent. Verwacht dus een hoop sneeuw in het winterseizoen!

3 Sicilië, Italie
Ook Sicilië associeer je snel met de warme zomermaanden. Echter is de vulkaan Etna in de winter bedekt met sneeuw. Er zijn twee resorts te vinden: Nicolosi en Piano Provenzana. Grote kans dat uit één van de vier kraters van de Etna rook is te zien tijdens het skiën en snowboarden. 

4 Dubai
Alles in Dubai is groot, groter, grootst. Zo ook de indoor skibaan. De ruimte beslaat 22.500 vierkante meter en heeft een kunstmatige berg van zo'n 60 meter hoog. De sneeuw is hartstikke echt, terwijl het buiten de skibaan soms zo'n 50 graden is...

5 Griekenland
De heilige Olympusberg is in de winter de ultieme plek om in Griekenland te skiën of te snowboarden. Doordat de top op bijna 3000 meter hoogte ligt, kan het aardig koud zijn in het skigebied. Op nog geen 5 kilometer afstand van de berg vind je een hoop warme strandoorden.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten