En mocht je nu de gelukkige zijn die een bezoekje gaat brengen aan Kaapstad, vergeet dan niet dit pareltje te bezoeken. Gegarandeerd prachtig uitzicht én de mooiste wijnen.

Voor op de bucketlist: hier wil je heen voor het beste uitzicht én de beste wijn

1 enkeltje Zuid-Afrika graag

Als je ergens goede wijnen kunt krijgen, de mooiste uitzichten hebt en kunt 'verdrinken' in het nachtleven, dan is het Kaapstad wel in Zuid-Afrika. Lonely Planet heeft de stad niet voor niets op de 2e plek gezet als beste reisbestemming voor 2017. En mocht je nu de gelukkige zijn die een bezoekje gaat brengen aan de Zuid-Afrikaanse stad, vergeet dan niet dit pareltje te bezoeken. 

Uitzichtje hoor
La Petite Ferme
staat op nummer 1 in de top 10 'Beautiful Spots' in Kaapstad van The Winery. Deze lijst is samengesteld door het Nederlandse stel Sonny Vriends en Marcelle Mudde. Zij vonden het hoog tijd om de mooiste plekjes van Zuid-Afrika te delen waar je de mooiste wijnen kunt drinken. En dat is aardig gelukt. Kijk even naar het uitzicht.. En dat dan met een wijntje in je hand. 

Duck Parade
Dit is trouwens by far niet de enige hotspot die er op de website te vinden is. Genoeg keus om je eigen winery-guide samen te stellen. Op voorkeur van wijn, eten, uitzicht en service. Mocht je nou meerdere winery's gaan bezoeken, vergeet dan ook The Duck Parade bij Vergenoegd niet. Elke dag vindt 's ochtends en 's avonds hetzelfde ritueel plaats: honderden waggelende eenden lopen voorbij op weg naar hun 'werkdag'. Tot groot bekijks van de gasten. 

Genoeg te doen
Mocht je genoeg wijntjes hebben gedronken, dan zijn er nog voldoende andere bezienswaardigheden om je kostelijk te vermaken. Hier een paar ideeën. Bekijk bijvoorbeeld het fenomenale uitzicht over de stad vanaf de Tafelberg (waar je kunt komen via een kabelbaan of te voet, voor de actievelingen onder ons). Of bezoek Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela een deel van zijn 27 jaar gevangenschap heeft doorgebracht. Loop door de wijk Cape Malay Bo-Kaap, waar je gegarandeerd Instagramwaardige foto's kunt maken met de felgekleurde huisjes uit de 17e en 19e eeuw. Ben je dol op mooie uitzichten? Vergeet Lion's Head dan niet. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten