Citytrip plannen? Deze Europese steden zijn het bezoeken waard

Voor als je Barcelona, Parijs en Londen wel hebt gezien

onbekende-citytrips
GatsiGetty Images

Het is bijna meivakantie, oftewel hét ideale moment voor een citytrip. Tuurlijk, Milaan, Parijs en Krakau zijn mooi. Maar er is nog zoveel meer te zien in Europa. We zetten de leukste verborgen juwelen voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Riga (Letland)
Riga-citytrip
PumpizoldAGetty Images

Riga, de hoofdstad van Letland, is een must see. In de stad staat de grootste markthal van heel Europa, zijn talloze lokale restaurantjes én genoeg culturele bezienswaardigheden. In een lang weekend zie je alle hoogtepunten van de Baltische stad.

In Letland geldt op dit moment code geel, dit betekent dat het veilig is. Check voor je op reis gaat altijd de website van het RIVM.

2 Bremen (Duitsland)
citytrip-Bremen
Westend61Getty Images

Berlijn is superpopulair als citytrip, maar ook erg druk en groot. Als mooi alternatief kun je een reisje naar Bremen boeken. Er zijn veel biertuinen, restaurants en authentieke Duitse winkeltjes te vinden. Zie je liever wat natuur? Het grote Bürgerpark ligt aan de rand van Bremen. Hier kun je heerlijk wandelen, varen of fietsen.

In Duitsland geldt op dit moment code geel, dit betekent dat het veilig is. Check voor je op reis gaat altijd de website van het RIVM.

3 Ljubljana (Slovenië)
Ljubljana-citytrip
GatsiGetty Images

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een echte studentenstad, vol hotspots. Dwars door de stad ligt de rivier Ljubljanica, waar je zelfs op kunt suppen. Verder staat Ljubljana bekend om het lekkere ijs, goeie koffie en mooie street art.

In Slovenië geldt op dit moment code geel, dit betekent dat het veilig is. Check voor je op reis gaat altijd de website van het RIVM.

4 Girona (Spanje)
Girona-citytrip
lena_serditovaGetty Images

Ooit van Girona gehoord? De Spaanse stad ligt op 1.5 uur rijden van Barcelona en is oh-zo mooi. De stadsmuur en grote kathedraal in het oude centrum zijn zeker een bezoek waard. Ben je een echte foodlover? Dan zit je hier goed. Er zijn niet alleen genoeg tapas restaurants te vinden, in Girona ligt ook El Celler de Can Roca. Dit restaurant is in 2015 uitgeroepen tot het beste ter wereld door Restaurant Magazine.

In Spanje geldt op dit moment code geel, dit betekent dat het veilig is. Check voordat je op reis gaat altijd de website van het RIVM.

5 Glasgow (Schotland)
Glasgow-citytrip
MarioGutiGetty Images

De kans op warm weer en uren zon is iets minder in Glasgow. Maar buiten dat, is het een ideale stad voor je citytrip. Er is genoeg cultuur aanwezig; in de gratis Kelvingrove Art Gallery hangen schilderijen van Rembrandt, Monet en Picasso. Ook een tripje naar de hooglanden is zeker aan te raden. Extra leuk voor alle Potterheads, want hier rijdt de bekende stoomtrein uit de Harry Potter-films.

In Schotland geldt op dit moment code geel, dit betekent dat het veilig is. Check voordat je op reis gaat altijd de website van het RIVM.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen