Waarom Praag je nieuwe favoriete stedentripbestemming wordt

Move over, Paris

hotspots-praag
Pintai SuchachaisriGetty Images

Iets verder van huis dan Antwerpen en Parijs, maar zeker niet minder fijn: Praag. De hoofdstad van Tsjechië zit vol fijne hotspots én is erg goed in zijn babí leto. Ofwel: Indian Summer. Tot ver in november zijn de temperaturen in Praag heerlijk en de golden hours om over naar huis te schrijven. Wij tippen je vast de leukste hotspots.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bella Vida

Ontbijten in Praag doe je bij Bella Vida. Verschillende koffie soorten met latte art creaties, french toast en avocado’s. Kortom, het recept om ieders Instagramhart sneller te laten kloppen. Om nog maar te zwijgen over het uitzicht. Je kijkt namelijk uit over één van de mooiste rivieren van Praag.

Adres: Malostranské nábř. 563/3

2 Sisters Bistro

Bij Sisters kun je de hele dag terecht voor echte, Tsjechische Chlebíček: kleine sandwiches met kleurrijke toppings. Een echte aanrader, ook volgens de locals, want daar zit het hier vol mee. Grote kans dat je even moet wachten voordat je aan kunt schuiven dus, maar de Chlebíčeks zijn dat zeker waard.

Adres: Dlouhá 39

3 Wine Food Market

Wat de Markthal is voor Rotterdam en de Mercado Central voor Valencia is de Wine Food Market voor Praag; een combinatie van marktjes, bakkerijen, cafés en restaurants. En, natuurlijk heel veel wijn.

Adres: Strakonická 948/1

5 Forbidden Spot

Bij kunstgalerij en shop Forbidden Spot vind je de tofste kunstcreaties. Niet alleen voor kunst ben je hier aan het juiste adres, er worden ook Forbidden Taste pop-upetentjes georganiseerd in het Tasting Atelier.

Adres: Bubenská 1

7 La Bottega Bistroteka

Bij La Bottega Bistroteka kun je eindeloos lang tafelen en genieten van Italian cuisine in Tsjechië. De bistro heeft een gigantisch mooie open keuken en een enorme stellage met de kleurrijke desserts. Wat wil je nog meer?

Adres: Dlouhá 39/39

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen