Dit zijn de 20 populairste vakantiebestemmingen van 2020

Airbnb spotte de volgende trends

Water transportation, Nature, Sky, Atmospheric phenomenon, Morning, Water, Natural landscape, Tree, River, Boat,
Emmanuel Campos

Ben je al bezig met het plannen van je vakantie 2020 of wil je binnenkort graag een weekendje weg, maar weet je nog niet waar naartoe? Airbnb heeft een lijst samengesteld met de twintig beste bestemmingen die volgend jaar in populariteit zullen groeien. Het platform heeft deze lijst samengesteld op basis van de groei in boekingen. De bestemmingen die Airbnb heeft uitgekozen zijn allemaal nét even unieker dan de bekende hoofdsteden en zijn gefocust op milieu en duurzaamheid. Verder varieert de lijst van kleine bruisende stadjes tot uitgestrekte landschappen, er is voor iedere reiziger wat wils.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Milwaukee, Verenigde Staten
Metropolitan area, City, Cityscape, Skyscraper, Skyline, Daytime, Tower block, Urban area, Metropolis, Human settlement,
Unsplash

Bovenaan de lijst staat de Amerikaanse stad Milwaukee. Deze historische plaats, gelegen in de staat Winsconsin, wordt vaak een beetje vergeten. Dat is best zonde, want in deze stad vindt je ontzettend veel culturele attracties, kunst en een tal aan gezellige bars en goede restaurants. Dus vergeet Airbnb New York City, voor een trip naar Amerika is dit de perfecte stad.

2 Bilbao, Spanje
Alley, Street, Neighbourhood, Town, Road, Infrastructure, Urban area, Human settlement, Building, Architecture,
Vlad Andrei Nica

Bilbao is een bloeiende Spaanse stad, vol musea, architectuur en levendige horeca. Ooit was het een grauwe industriestad, maar tegenwoordig leeft het hier en zijn er veel dingen om te zien en te doen voor vakantiegangers.

3 Buriram, Thailand
Landmark, Temple, Hindu temple, Historic site, Building, Place of worship, Architecture, Temple, Medieval architecture, Wat,
Ekkachan Rimjaem

Het beeldschone Buriram, gelegen in het noordoosten van Thailand, heeft ook een plekje in de Airbnb trendlijst bemachtigd. Je vindt hier het historische Phanom Rung park, met een prachtige tempels. Het is natuurlijk warm in Thailand, maar dat houdt de sporters daar niet tegen. Er wordt jaarlijkse een marathon in de stad gehouden en er is een circuit voor autosport-evenementen.

4 Sunbury, Victoria, Australië
Nature, Agriculture, Vineyard, Sky, Field, Wilderness, Hill, Tree, Plant, Crop,
Greg Brave

Een klein stukje ten noordwesten van de stad Melbourne, die bekend staat om de het circuit waar de gp Australië 2019 gehouden wordt, ligt het populaire plaatsje Sunbury. Deze plaats bevindt zich midden in de natuur en is perfect voor degene die wilde dieren wilt spotten. Verder spelen de Victoriaanse architectuur en de wijnhuizen ook een grote rol bij de populariteit van de bestemming.

5 Roemenië
Nature, Sky, Natural landscape, Green, Vegetation, Landmark, Natural environment, Grass, Tree, Wilderness,
Unsplash

Het land Roemenië is een trendbestemming dankzij de ongerepte heuvels, oude plattenlandsdorpjes en het goed bewaarde oerwouden.

6 Xi’an, China
City, Cityscape, Metropolitan area, Urban area, Metropolis, Skyline, Sky, Daytime, Skyscraper, Tower block,
Airbnb.com

De Chinese stad Xi’an is sinds kort volledig ingericht voor toerisme. De voor veel mensen nú nog onbekende stad, staat vol historische monumenten en je vindt er een heleboel gezellige nachtmarkten, optredens en andere activiteiten. Het Chinees nieuwjaar 2020 is in deze stad erg spectaculair, als je eind januari in Xi'an bent, kun je dit -groots aangepakte- feest meemaken, en dat is het zeker waard.

7 Eugene, Verenigde staten
Sky, Town, Mountain range, Mountain, Mountainous landforms, City, Mountain village, Human settlement, Urban area, Hill station,
Airbnb.com

Deze bruisende stad in de staat Oregon staat bekend om haar vele restaurants, grote festival aanbod en indrukwekkende natuur. De bevolking van Eugene wordt omschreven als een mix van innovatieve ondernemers en ex-hippies. De stad zet zich in om volgend jaar helemaal CO2-neutraal te worden.

8 Luxenburg
Natural landscape, Vegetation, Town, Landmark, Sky, Hill, Mountain village, Tree, Hill station, Château,
Airbnb.com

Voor een bijzonder land hoef je niet altijd ver de wereld in te trekken. Luxenburg is ook door Airbnb gespot en belooft volgend jaar erg populair te worden. Luxenburg is in 1994 al op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet, dankzij de historie en bijzondere natuur trots. In Luxenburg vind je tal aan charmante dorpjes en mooie wijngaarden.

9 Guadalajara, Mexico
Landmark, Sky, Architecture, Spire, Urban area, Building, City, Roof, Dome, Flower,
Airbnb.com

Vergeet Mexico-Stad, Guadalajara is in 2020 dé stad van Mexico waar je moet zijn. Het is hier iets rustiger dan in Mexico-Stad, maar er zijn genoeg bezienswaardigheden om je te vermaken. Er zijn regelmatig festivals in de buurt en ook kunst speelt een grote rol in deze mooie stad.

10 Vanuatu
Aerial view of Yasure Volcano; Tanna Island, Vanuatu
Airbnb.com

De eilandengroep Vanuatu, ten oosten van Australië is een droomplaats voor iedereen die avontuurlijk en sportief is ingesteld. Je kunt hier op hiken op de vulkaan of leren duiken in de Stille Oceaan. Funfact: er worden daar maar liefst 100 inheemse talen gesproken.

11 Cali, Colombia
Highrises of the suburbs of Medellin, Colourful, Colombia
Sebastiaan Kroes

Deze Colombiaanse stad behoort dankzij de muziek, het lekkere eten en het vriendelijke volk ook zeker in dit rijtje thuis. De meeste reizigers blijven langer dan gepland op in Cali, er zijn namelijk een heleboel dingen te doen, er is een bruisend nachtleven en er zijn fijne restaurants.

12 Cape Canaveral, Verenigde Staten
Sunrise Cocoa Beach Pier
Lightvision, LLC

Cape Canaveral staat vooral bekend om het Kennedy Space Center, één van de grootste lanceerplaatsen van raketten ter wereld. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze kaap ook prachtige natuur en wild life te bieden heeft.

13 Aberdeen, Schotland
Natural landscape, Nature, River, Vegetation, Nature reserve, Highland, Sky, Water resources, Watercourse, Hill,
Calum Agnew / EyeEm

Aberdeen, een plaats in het noorden van Schotland staat bekend om de mooi ruige natuur langs de kust, de kunst en de kastelen. Deze plaats wordt geliefd door hikers en andere buitensporters, maar ook voor degene die van van -zeer, zeer- bijzonder eten houdt is Schotland the place to be. Haggis is het nationale gerecht in Schotland. Het ziet er misschien bijzonder uit, maar als je Aberdeen bezoekt, ga voor dit gerecht dan zeker even naar restaurant 'The Albyn'.

14 Courtenay, Canada
Wooden footbridge on river, Courtenay, Canada
Martin Bernier

Het stadje Courtenay, gelegen in Comox Valley is de perfecte plek voor de avonturiers. Het stadje, midden in de natuur, wordt omringt door boomgaarden, bossen, water en landbouwgrond. Één van de bezienswaardigheden in de stad is het Courtenay District Museum & Paleontology Centre, hier vind je een groot aantal fossielen. Voor skiërs is dit gebied ook uitermate geschikt, Mount Washington is de perfecte plek voor jouw wintersport 2020.

15 Ubatuba, Brazilië
Ilha das Couves, oceanic island in front of Picinguaba Village, Ubatuba Region, Green Coast, North Coast of São Paulo, São Paulo.
Flavio Veloso

De Braziliaanse stad Ubatuba is de perfecte surfspot voor surfers van ieder niveau. Je kunt hier ook genieten van een boottocht, een bezoek brengen aan het aquarium of een wandeling maken door het Atlantische regenwoud.

16 Les Contamines-Montjoie, Frankrijk
Tree, Nature, Natural landscape, Mountainous landforms, Mountain, Leaf, Sky, Wilderness, Mountain range, Autumn,
Hobby Snapper

Het Franse dorp Les Contamines, in het hart van de bekende berg Mont Blanc is de perfecte plek voor bergbeklimmers in de zomer- en voor wintersportliefhebbers in de winter. Je kunt in dit gebied ook van hoogwaardige ‘cuisine’ en goede wijn genieten.

17 Tokio, Japan
Beautiful sunset at Rainbow bridge and Tokyo tower,Tokyo,Japan
phutthiseth thongtae

Hoewel Tokio nooit helemaal ‘off track’ is geweest, is deze prachtige stad in 2020 populairder dan ooit. De olympische zomerspelen, die hier volgend jaar zullen plaatsvinden en het milieubewuste aspect van de stad, zorgt ervoor dat deze scoort in haar populariteit. Je kunt in Tokio genieten van heerlijk visgerechten en er is hier elke dag wel wat nieuws te ontdekken.

18 Kerala, India
Water, Tree, Atmospheric phenomenon, Boat, Reflection, Bank, Arecales, Watercraft, Lake, Morning,
Emmanuel Campos

De magische staat Kerala staat haaks tegenover het drukke, vieze en chaotische beeld dat veel mensen van India hebben. De prachtige natuur, boordevol stranden, bergen, watervallen, meren en palmbomen is perfect om wilde olifanten en tijgers te spotten. Je kunt hier veel leren over de specerijen die hier verbouwd worden en de bijzondere bouwstijl die je veel in Kerala ziet. Ben je op negen of tien maart in Kerala? Dan kun je het traditionele Holi Festival meemaken.

19 Malindi, Kenia
Nature, Badlands, Natural landscape, Rock, Formation, Outcrop, Sky, Geology, National park, Geological phenomenon,
Lubo Ivanko

Dit bruisende dorp aan de kust van Kenia is de ideale plek voor duikers en staat bekent om de indrukwekkende architectuur. In de keuken van Malindi staan vers gevangen zeevruchten centraal. Ten slotte is de Marafa Depressie, een prachtige rode klif, ook zeker een natuurverschijnsel die je tijdens je reis naar deze bestemming gezien wil hebben.

20 Maastricht, Nederland
Town, City, Roof, Urban area, Human settlement, Landmark, Sky, Building, Metropolitan area, Neighbourhood,
Getty Images

Op de 20ste plaats staat ons eigen Maastricht! In deze stad vind je een schat aan musea, mooie straatje en gezellige barretjes. Maastricht is volgend jaar extra trending, omdat TEFAF, een van de grootste kunstbeurzen ter wereld, hier zal plaatsvinden. Ben je opzoek naar goed restaurant? Reserveer dan een tafeltje bij Onglet Maastricht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Reizen