Geldzaken: de inkomsten en uitgaven van partnershipmanager Jasmin

"Ik hou van geld verdienen"

Jasmin-portemonee
Jasmin

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer: Jasmin Merz.

Maandlasten
Wie Jasmin Merz (31)
Beroep partnershipmanager bij mobiel engagementplatform Leanplum
Salaris €7.000 netto mét bonussen
Woont samen in Amsterdam-Zuid met haar vriend en 2 dochters
Hypotheek €1.500 per maand
Kinderopvang €1.200 per maand
Huishoudpotje €500 per maand G/W/L, Ziggo, boodschappen, zorgkosten en verzekeringen. Telefoonkosten, pensioen en sportabonnement worden allemaal betaald door de werkgever.
Beauty en kleding
ook voor de kids (inclusief manicure en pedicure) €250 per maand
Sparen
€250 per maand voor mezelf, €100 per maand voor mijn dochters
Uitgaan en uit eten €80 per maand (etentjes tijdens werktrips worden betaald door de werkgever)
Goede doelen €15 per maand

Working mom life
"Ik heb altijd kinderen gewild, maar ik zou voor het moederschap nooit mijn werk opgeven. Ik ben erg ambitieus, ik hou van geld verdienen: mijn streven is voor het einde van het jaar € 10.000 netto per maand te verdienen. En ik hou niet van koken. Mijn vriend vindt dat prima. We schuiven dan ook graag een paar keer per week aan bij mijn schoonmoeder."

Grote voorbeeld
"Mijn moeder heeft mij in een shady buurt van Hamburg grootgebracht. Zij heeft mij geleerd hoe belangrijk het is je eigen geld te hebben, en meegegeven dat je nooit afhankelijk moet zijn van een man. Mijn moeder heeft niet voor mij gespaard, ze had de middelen niet. Op m’n dertigste haalde ik pas mijn rijbewijs, maar ik kon daarna wél gelijk een grote auto kopen. Milestone!"

Miami met de meiden
"Elke zomer ga ik met mijn twee beste vriendinnen op vakantie naar Miami, om tot rust te komen én plezier te maken. Die week geef ik gerust € 3.000 uit aan etentjes, uitgaan en winkelen. Het is veel geld, maar het is het waard, want het geld dat ik deze trip spend, deel ik. En ik krijg er onvergetelijke momenten voor terug. Ik kijk nu alweer uit naar this year’s vacay!"

Toptas
"Ik steel jassen van mijn vriend en ik koop meer kleding voor mijn dochters dan voor mezelf, maar ik investeer van tijd tot tijd graag in een designertas. Laatst kocht ik er een van Saint Laurent voor € 2.000 (mijn maximale budget voor zo’n tas). Echt een cadeautje!"

Slim beleggen
"In 2016 heb ik een driekamerappartement gekocht in Amsterdam, waar we op dit moment nog wonen, maar niet voor lang meer. Ik ben Duitse, we gaan later dit jaar verhuizen naar Berlijn waar ik een Leanplum-vestiging ga openen. We houden het appartement in Amsterdam aan, verhuren het aan expats. En als ze willen kunnen de meiden er wonen als ze gaan studeren."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk