De dames van #Fitgirlcode delen drie voordelen van het bijhouden van een foodlog

Track je food voor een sexy zomerlichaam

#Fitgirlcode noemt drie voordelen van het bijhouden van een foodlog

Christel en Aranka creëren met #FITGIRLCODE een community waarmee ze vrouwen motiveren om fit en gezond te worden. Do you want to be a Fit Girl? Check Fitgirlcode.com.

Trams, bushokjes en potverdorie zelfs aan het stuur van je eigen fiets: overal waar je kijkt proberen sportscholen je te verleiden met hun superdeals. Collega’s trakteren ineens trots op zelfgemaakte havermoutkoekjes en zelfs je lazy ex-lover post een workout selfie. Jep, ook al hangen de ijspegels nog aan je neus, men krijgt weer collectief last van bikini-stress. Een paar kilootjes aankomen in de winter overkomt de beste, maar toch zijn we dit ‘winterjasje’ liever kwijt dan rijk zodra de zomer aanbreekt. Als je in de zomer weer wat strakker in je vel wil zitten is sporten een must, maar vergeet niet dat gezond eten ‘part of the deal is’. Je kunt squatten totdat je er bij neervalt, maar als je Ben & Jerry niet de deur wijst zal er weinig veranderen. 

Als je voornemen is om gezonder te gaan eten en (meer) te sporten, raden wij aan om een sport- en foodlog bij te houden. Het is niet de bedoeling dat je obsessief calorieën gaat tellen, maar bijhouden hoeveel je beweegt en wat je eet is een nuttige tool om je sexy zomerlichaam te realiseren. Waarom? 

Voorkom teleurstelling
Als je bijhoudt wat je dagelijks eet zul je steeds bewuster worden van je voeding. Je denkt misschien dat een plakje kaas tussendoor en de restjes uit de pan lepelen er niet toe doen, maar als je al die kleine beetjes bij elkaar optelt, eet je zonder dat je het door hebt iedere dag een extra maaltijd. Dat is zonde! Als je je dit niet realiseert levert dit aan het einde van de rit alleen maar frustratie op. 

Leer je lichaam kennen
Merk je dat je ineens veel progressie maakt? Of heb je juist het idee dat je tegen een plateau aanloopt? Check in je dagboekje waar dit mee te maken kan hebben. Heb je de afgelopen weken anders gegeten of meer gesport? Als je leert waar jouw lichaam positief of negatief op reageert kun je sport en voeding hierop aanpassen. 

Eerlijkheid duurt het langst
Als je besluit om een sport- en foodlog te gebruiken, wees dan wel eerlijk tegen jezelf (en je trainer). Ook al was het geen fantastische dag en ben je gezwicht voor chocola en wijntjes, vul dan toch alles in wat je gegeten hebt. Als je aan het einde van de week of maand je doel niet behaald hebt, dan kun je in ieder geval nagaan waar het aan ligt (mits het een realistisch doel is natuurlijk). Alleen als je eerlijk bent kan het bijhouden van je eten en sportactiviteiten je helpen om je doelen te realiseren. 

Wees niet bang, je hoeft niet voor de rest van je leven een sport- en foodlog bij te houden. Als je sporten en gezond eten heb geïntegreerd in je levensstijl gaat dit op een gegeven moment vanzelf. Mocht je aan het einde van de zomer besluiten dat je volgend jaar een sixpack wilt, pak dan je dagboekje er weer even bij. Nieuwe doelen vereisen nieuwe inzichten!

Persoonlijk vinden wij My Fitness Pal een hele fijne manier om onze dagelijkse food intake bij te houden. De app heeft een eindeloos bestand met voedingsmiddelen en als jouw merk of product er niet bij staat kun je gewoon de streepjescode scannen. Een aantal meiden van de #FITGIRLCODE-crew hebben ook sport- en foodlog bijgehouden. Neem een kijkje in hun sport- en foodlogs en laat je inspireren! Vergeet niet dat ieder lichaam anders is, en dat jij misschien andere behoeften hebt op het gebied van sport en voeding. 

Volg ons op FacebookInstagram, Pinterest and Twitter voor je dagelijkse dosis inspiratie & motivatie. Er staat een hele community achter je. Make sh*t happen!

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten