Is je huwelijk uitgesteld? Dit zijn manieren om de originele datum in lockdown tóch te vieren

Maak er een onvergetelijke trouwdag van

young couple leaning in for a kiss
Savana Ogburn / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 8 mei 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Op dit moment loopt het leven even anders dan we gewend zijn. Van het dagelijkse werkverkeer en uitstapjes naar de kroeg, tot grote evenementen, vrijgezellenfeesten en bruiloften. Alles wordt geannuleerd, uitgesteld of gaat virtueel. Als je je bruiloft vanwege de pandemie moet uitstellen, ben je waarschijnlijk druk aan het bedenken wat je allemaal moet gaan doen en baal je enorm dat het feest niet door kan gaan.

Alternatieven voor trouwfeest

Er gebeuren momenteel veel erge dingen in de wereld, maar dat betekent niet dat je niet verdrietig mag zijn dat je grote dag niet door kan gaan. "Kijk naar de positieve kanten en voel je niet schuldig als je je niet goed voelt. Dit was waarschijnlijk iets wat je al maanden - misschien jaren - aan het voorbereiden en plannen bent. Kijk vooruit naar het moment waarop het wél weer mag. Het belangrijkste is om de focus niet te verliezen. Je gáát uiteindelijk trouwen, liefde kun je nu eenmaal niet annuleren", adviseert huwelijksplanner Louise Perry aan stellen.

Maar voor nu; zorg ervoor dat je de oorspronkelijke datum wel nog in je agenda markeert om tóch samen de liefde te kunnen vieren, zodat het evengoed een speciale dag blijft. Weddingplanner en illustrator Andri Benson is het daarmee eens: "We kunnen alle positiviteit gebruiken. Ik zie het vieren van je oorspronkelijke datum als een geweldige manier om je positiever te laten voelen over de situatie in plaats van verdrietig te zijn en te denken; 'dit had onze trouwdag moeten zijn.' Op deze manier zul je de dag als goede herinnering bewaren, maar krijg je ook weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe date wanneer de crisis voorbij is."

Uiteindelijk is het het allerbelangrijkste om niet te stressen en je geen zorgen te hoeven maken. Maak nieuwe plannen en bereid je voor op je leukste en meest romantische date in lockdown tot nu toe. Wedding experts kunnen je tips geven om toch een speciale dag te hebben.

Ga je verkleden

Hoewel je misschien niet volledig Monica-in-Friends-stijl wil gaan, is dit het moment om je toch even leuk te kleden. Je kunt wit dragen, je favoriete jurk of trakteer jezelf op iets nieuws. Als het jou maar gelukkig maakt. "Gun jezelf een verwendagje waar jullie je allebei klaar maken en organiseer een feestje via Zoom, zodat anderen jullie kunnen joinen. Om het nog leuker te maken; maak je klaar in aparte ruimtes en film het moment wanneer je jezelf onthult", tipt Andri.

Vier de liefde

Je kan natuurlijk besluiten om dit een feestje te maken voor alleen jou en je partner, maar wat is leuk is, is om de buitenwereld erbij te betrekken. Grote kans dat dit leuker gaat zijn dan je dagelijkse meetings met je werkteam, denk je niet? Andri stelt je voor om zelfs een miniceremonie te houden. "Nodig je vrienden en familie uit voor een grote Zoom-call, houdt toespraken en proost samen op de bijzondere dag."

Let's get this party started

Nu is het tijd om te eten, drinken en misschien wel spelletjes toe te voegen aan de dag. "Laat je feestgangers hun favoriete verhalen over jullie als koppel delen", zegt huwelijksexpert Andrea Willoughby. "Dit kan een geweldige manier zijn om herinneringen van je relatie op te halen samen met mensen die je dierbaar zijn. Je zou zelfs huwelijksgerelateerde drinkspellen kunnen houden zoals Mr and Mrs, waarbij gasten moeten raden wie het juiste antwoord heeft gegeven. Fout? Drinken!"

Pop de champagne

Over drankjes gesproken, bubbels zijn een voor de hand liggende keuze, maar HeyyHolly-evenementenplanner Holly Patrick stelt voor om vooraf een fles champagne te bestellen met een persoonlijk label eraan om daar je originele trouwdag op te noteren. Pop de champagne en bewaar de fles als aandenken aan deze dag.

Organiseer een bruiloft

Het belangrijkste is dat je vandaag als een royalty eet. "Pre-order een bruiloftsontbijt voor jou en je partner om de dag goed te starten. En waarom zou je jezelf niet trakteren op een home delivery maaltijd in de avond? Zo ervaar je de dag nóg beter", zegt Holly. "Geniet van je maaltijd door er kaarslicht en een flesje champagne bij toe te voegen", voegt Andri toe. "Bonuspunten wanneer je de maaltijd die je eigenlijk op je bruiloft zou hebben, nu thuis kunt eten."

Bewaar je 'first dance'

Muziek kan ons laten bewegen, en zelfs helpen je in te beelden dat je op een prachtige locatie bent in plaats van in je keuken. "Maak een afspeellijst met allemaal nummers die je het liefste op je bruiloft wil horen", stelt Holly voor. "Terwijl je in de stemming komt ga je samen met je partner dansen. Zorg ervoor dat je plezier hebt, maak foto's en stuur deze naar vrienden en familie. Bewaar je 'first dance'-nummer voor later op de avond en steek wat kaarsjes aan, zodat je er samen écht van kunt genieten.

Word poëtisch

Hoewel je vandaag niet je officiële geloften naar elkaar uitspreekt, betekent het niet je geen romantisch briefje voor je partner mag schrijven. "Schrijf de avond ervoor een romantische brief en leg deze op een plek neer waar je partner deze de volgende dag kan vinden", zegt Holly. "Het is een herinnering die je hebt voor het leven."

Stel je je grote dag voor

Voel je de drang om herinneringen op te halen? Daar heef Andrea dé tip voor. "Maak samen een trip down memory lane en bekijk oude foto's uit het begin van je relatie. Je zult uren kunnen praten over hoe het allemaal is begonnen en hoe ver je als koppel bent gekomen." Je kunt volgens Andri ook een stapje verder gaan om je droomdag te verwezenlijken. "Vraag een illustrator om een tekening te maken van jullie samen in trouwkleding op je trouwlocatie."

Geniet van je huwelijksnacht

Goed nieuws! Ongetwijfeld wordt het leukste deel van je trouwdag niet beïnvloed door het coronavirus. "In de slaapkamer hoeft het niet virtueel te zijn", zegt Andrea. "Doe alsof je je bruiloft net hebt ervaren en geniet van elkaars gezelschap als newly weds. Pop nog een fles champagne, pak wat chocolade aardbeien en ga aan de slag!"

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder