Dit zijn de do's en dont's voor het appen na een succesvolle date

WhatsApp-etiquette tijdens het daten: doe er je voordeel mee!

wat-te-appen-na-eerste-date
Getty Images

Wat voor berichtje stuur je na een succesvolle date? En vooral: wanneer? En wie begint? Met vriendinnen hebben we er eindeloze discussies over. Om het je allemaal wat makkelijker te maken hebben wij voor jou de 'WhatsApp-etiquette'. Weet je in het vervolg wel wat je moet doen na een geslaagde date.

Wacht je af?
Je komt thuis na een geweldige date, de vonk is overgeslagen en wat jou betreft kan die tweede date niet snel genoeg komen. En dan? Wacht je simpelweg af of hij wat stuurt? Uit onderzoek van datingservice Lexa.nl - uitgevoerd onder 1000 Nederlandse singles - blijkt dat je dat beter niet kunt doen.

Vrouwen kunnen ook de eerste stap zetten
Het is al lang niet meer zo dat mannen het eerste berichtje moeten sturen na een geslaagde date. Het blijkt zelfs dat voor driekwart van de singles het niet uitmaakt wie het eerste berichtje stuurt. Toch hoopt 3 op de 10 vrouwen stiekem dat de man, lekker ouderwets, de eerste stap zet.

Timing = key
Wat vooral belangrijk is na een eerste date? Timing! 80% van zowel mannen als vrouwen verwacht binnen een dag een berichtje. 28% wil zelfs het liefst binnen een uur een WhatsAppje. Wacht dus vooral niet te lang, ook niet met reageren.

Beter laat dan nooit
Uit het onderzoek blijkt dat binnen een week reageren nog door de beugel kan. Langer wachten, wordt een probleem. Zeker met blauwe vinkjes aan is dit gevaarlijk. Wel lezen, maar niet reageren is een grote no go.

Een beetje sexting hoort erbij
Ook de inhoud van het appje doet ertoe. Zoals je waarschijnlijk al raadt, zijn mannen niet vies van een sexy berichtje na de eerste date. Met berichtjes als ‘ik durf te wedden dat jij er naakt fantastisch uitziet' of gewoon ‘seks’ scoor je punten. Voor vrouwen zijn pikante appjes na de eerste date daarentegen een grote afknapper.

‘Ik hou van je’ = oke
En last but definitely not least (deze zie je niet aankomen): 50% van de mannen vindt ‘ik hou van je’ leuk om te lezen na de eerste date. Shocking! Hou je dus vooral niet in bij een gevalletje 'liefde op het eerste gezicht'.

Hiermee zit je altijd goed
Mocht je écht met je handen in het haar zitten over wat je moet sturen: met ‘ik hoop je snel weer te zien’ zit je altijd goed.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating