This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oeioei, stel je voor dat je plots tegen de prins van je dromen opbotst. Liefde op het eerste gezicht. Het is wederzijds. Maar hij heeft al een vriendin. Of nog erger, hij is getrouwd. Stel dat je heel langzaam maar absoluut zeker tot over je oren verliefd wordt op een goede vriend. Je bent in de wolken, wat een onbeschrijflijk mooi en fijn gevoel.

Maar, wacht even... Dan ben je misschien wel voor het eerst van je leven een minnares. Dat is een moeilijke situatie. Hoe kan je daar het beste mee omgaan?

1. Probeer de roze bril af te zetten
De meeste vrouwen hebben een roze bril op als ze verliefd zijn. We zien het niet zo goed meer. Wij zien niet wat er echt gebeurt en laten ons en masse meevoeren op die kabbelende golven van de liefde. Maar, wacht even, weet je zeker dat dit is wat je wil? Heb je goed gekeken wat dit betekent?

Daarom is het goed om je af te vragen: zal hij ooit bij haar weg gaan? Waarom is hij niet al weg gegaan bij haar? Hoe ziet mijn toekomst eruit als dit zo blijft? Over een maand, een jaar, vijf jaar?

De werkelijkheid is namelijk dat de meeste mannen die twee of meerdere vrouwen liefhebben in hun leven, er alles voor doen om ze allebei te houden. Daar moet je dus waarschijnlijk mee dealen als je blijft.

2. Zorg dat je andere dingen te doen hebt
Stel je denkt, ja! Ik ben minnares en dat blijf ik voorlopig lekker. Zorg dan dat je andere dingen te doen hebt in plaats van enkel met hem zijn, over hem nadenken of op hem wachten. Hij heeft het waarschijnlijk vaak druk, hij kan niet altijd met je afspreken, dus is het goed om niet in de wachtkamer te gaan zitten. Leuke dingen doen! Vermaak jezelf.

3. Praat erover met vriendinnen
Om een heldere blik te krijgen is het van groot belang om openheid te geven naar vriendinnen. Stel hem voor, neem 'm mee en kijk wat jouw vrienden van hem vinden. Praat vervolgens met ze. Wat vinden zij?

Je kunt zeker een neutrale blik gebruiken. Is hij het echt? Is het niet een eendagsflirt waar je best snel weer overheen kan komen? Of is hij DE WARE, waardoor hij het waard is om dit avontuur aan te gaan?

4. Stop de relatie als je kan
Het is beter voor jou om niet te lang als tweede vrouw te leven. Het is niet goed voor je zelfvertrouwen en voor je gevoel van eerlijkheid. Jouw beeld van relaties kan wel eens een scheurtje oplopen hierdoor.

Het wordt sowieso moeilijk om elkaar te vertrouwen, omdat je weet dat jullie allebei in staat zijn om jullie romance zo verborgen te houden. Misschien houd je al van ‘m, maar als je niet te lang wacht het te stoppen, zal dat ook wel meevallen. Het mooie is dat we áltijd weer over een liefde heenkomen.

5. Kijk wat hij doet als je hem laat kiezen
Als hij niet zonder je kan, en jij maakt het uit, dan zal hij terugkomen naar jou. Dan zal hij kiezen voor jou. Mijn advies is om het uit te maken. Vaak duurt dat wel even. Je hebt een lange adem nodig.

Maar dan kiest hij wel op een gegeven moment. Voor jou of voor haar. Oioi dat is nog vervelender. Bekijk het zo: als je de tweede vrouw bent, dan is de tijd met hem net zo onzeker. Je weet nooit of hij voor je zal kiezen als hij dat zou moeten. Die zenuwen zijn hetzelfde: met of zonder relatie met hem.

6. Zoek een single man!
Lekker opnieuw beginnen met een nieuwe heerlijke prins is toch veel leuker. Beter voor jou, je toekomst, je vrijheid, jouw tijd, jouw waarde: alles.