Een goed begin van 2016 is het halve werk. Daarom: de waarheid achter mysterieuze leuke mannen die uiteindelijk geen relatie met je willen. Ik krijg er veel vragen over. Vooral van vrouwen die wél een echte verbintenis willen en misschien ook een baby en huisje, boompje, beestje.

Hier komen drie redenen waarom mannen niet willen, met uitleg hoe je daarmee om moet gaan.

Allereerst schets ik de situatie. Wellicht herken je jezelf hierin.
Je ontmoet een leuke man. Je denkt dat hij écht perfect is voor jou. Dan vertelt hij aan een wederzijdse vriend (die jullie probeert te koppelen) dat hij je toch meer ziet als 'vriendin', of erger: 'zijn zus'. Hij wil niet dat het ongemakkelijk wordt tussen jullie, want stel dat het niet zou werken? Goed, jij zoekt naarstig naar het eerste de beste luik om door de grond te zakken...

Bottom line: hij wil jullie relatie zoals hij nu is niet beschadigen. Jouw reactie?

1. Je maakt hem duidelijk dat het nooit ongemakkelijk wordt bij jou. Je belt hem op en vertelt dat je met al je exen goede vrienden bent gebleven. Je noemt een voorbeeld waaruit dat blijkt. Vervolgens benadruk je dat de band met je ex heel natuurlijk aanvoelt en je wijst hem ook op de vele raakvlakken die jullie twee samen hebben, in de hoop dat hij terugkomt op zijn besluit.

What to do
Neem een stapje terug. Weet je nog, mijn vorige artikel over hoe je je grote liefde vindt? Vrolijk en oké zijn met jezelf, is een ‘vibratie’. Een woest aantrekkelijke, waar mannen gevoelig voor zijn.

De clue: je neemt zijn argument - 'Ik wil de relatie die we nu hebben niet kwijt' - serieus. Maar dat is het niet. Het is een non-argument, een drogreden. Het is een smoes om jouw gevoel niet te kwetsen. Hij vindt het ontzettend leuk en fijn om dingen met je te doen, maar hij voelt niet genoeg aantrekkingskracht om het verder dan dat te tillen. Geloof me: geen enkele man is zo bezorgd over het beschadigen van een vriendschap. Ik zeg niet dat je niet uit de friendzone kunt komen, maar doe niet zo je best. Als hij je leuk genoeg vindt, dan komt hij achter je aan.

2. Hij is bang om een blauwtje te lopen. Dat is reden nummer 2 en meteen de enige andere optie. Mannen zijn simpele wezens. Waar het bij ons zwermt van de gedachten, staat het hoofd van een man bijna de hele dag op stand-by. Of hij een blauwtje ontwijkt, kun je gemakkelijk uitvinden. Het enige wat je moet doen, is relaxt en beheerst laten zien dat je geïnteresseerd bent, that's it. Geen date uitnodigingen of filmmarathons plannen, maar één of twee hints geven dat hij niet wordt afgewezen als hij een poging doet. Als hij je leuk vindt, komt hij achter jou aan. Punt.

3. Wanneer je hem laat zien dat je geïnteresseerd bent, dan is er nog een kans dat hij zegt dat hij niet klaar is voor een relatie. Geloof hem dan. Stop, draai je om en kijk wat er nog meer voor 'prinsen' rondlopen. Niet analyseren, maar verder leven.Je kunt niks doen om hem op andere ideeën te brengen.

Op een rij:

  • Geen man is bang om een vriendschap te ruïneren
  • Analyseren en manipuleren werkt niet. Je blijft 'vrienden' omdat hij je niet leuk genoeg vindt.
  • Een andere reden waarom hij niet op je af komt, is omdat dat hij bang is om afgewezen te worden. Klein beetje interesse tonen en je komt erachter of dat het geval is. Meer versierpogingen zijn niet nodig. Mannen zijn jagers met een stand-by stand in hun hoofd voor het grootste deel van de dag.