Lieve meisjes,

Ik krijg heel veel vragen over hoe je omgaat met die kerel die niet belt, afstandelijk doet, dan weer wel opduikelt en dan weer niet. Hierbij mijn antwoord.

Als je graag een relatie wil uit de film, dan kan dat. Zo’n liefde waarbij hij jou echt ziet en waardeert, alles voor je over heeft en waarbij je het gevoel hebt dat je leeft.

Advertentie - Lees hieronder verder

Wederzijdse liefde.

In de film Moulin Rouge zegt onze dichterjongen het al: "the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."

Het begint allemaal bij het meisje in de spiegel. Vandaar hieronder een ode aan de zichzelf respecterende vrouw.

 1. Les nummer één is dat je iemand durft af te wijzen als hij zich niet eervol gedraagt naar jou. De meeste meisjes willen zo graag geloven dat ze ware liefde hebben gevonden - want dat is waar we allemaal van dromen, het is onze natuur - dat ze rottig gedrag van manlief maar accepteren. We maken geen keuzes. Dus:
 2. Sta niet toe dat hij je consumeert. Als hij niet belt, ga lekker slapen.
 3. Als hij niet appt, doe je telefoon uit en verzorg jezelf een fan-tas-tische dag zonder hem.
 4. Doet hij afstandelijk? En weigert hij te vertellen waarom? Ga dan weg en vind iets om te doen waar je een goed gevoel van krijgt.
 5. Als hij zegt dat je nu niet meer zo veel tijd met je vriend(in)en hoeft door te brengen, nu je hem hebt, besteed dan juist wel tijd aan je vrienden. Vergeet je vriend(in)nen vooral niet. Die blijven altijd.
 6. Probeert hij jou een lesje te leren door gedrag dat zich achter de ellebogen bevindt? Negeer hem dan compleet.
 7. Heb je het gevoel dat hij met je gevoel speelt? Maak het dan meteen uit. Niet de juiste man om je kwetsbaar bij op te stellen (wat nodig is voor echte liefde).
 8. Doet hij net alsof jouw lichaam van hem is, terwijl je daar nog niet aan toe bent? Neem afstand.
 9. Zegt hij iets te vaak dat hij bij je weg gaat? Ga dan zelf gewoon weg. Veel te stressie.
 10. Verbiedt hij je om dingen te doen waar je van houdt? Zeg afspraken af met hem en vertel dat je precies dat gaat doen en dat je daarom niet kunt afspreken.
 11. Pocht hij met jouw successen? Zeg er dan publiekelijk wat van en vraag hem om zich op zijn eigen leven te richten. Dan kunnen jullie het hebben over hoe dat dan gaat.
 12. Je leeft eerst voor jezelf. Hij is een tweede persoon in jouw leven. Jij bent de eerste. Sta dus niet toe dat hij jou een tweede persoon maakt in jouw levensverhaal.

  You can do this.