Het is zomer! En zodra het zomer is, is het tijd om een verfrissende nieuwe liefde aan de haak te slaan, vind je ook niet?

Dat is alleen niet zomaar even gedaan. Hoe krijg je ten eerste zijn aandacht en ten tweede; hoe zorg je ervoor dat jullie deze zomer die memorabele start van een levenslange liefde ervaren?

Lees hier mijn flirt en nieuwe-relatie tips. Het draait allemaal om vertrouwen:

1. Be as you are
Hier draait alles om wat ik je ga vertellen. Want, als je niet jezelf bent, dan wordt hij ook niet verliefd op de echte jij. Je zal je dan altijd blijven afvragen of hij jou wel echt leuk vindt. Je wordt er onzeker van als je je anders - superieur - voordoet.

Je zou zelf denk ik ook erg op je neus kijken als je erachter zou komen dat je verliefd bent geworden op iemand die eigenlijk alleen in films bestaat. Alle mensen zijn mooi en alle mensen zijn het evenveel waard om van te houden.

2. Optimaliseer wie je bent
Je hoeft niet de mooiste, beste, lenigste, slimste te zijn, maar je kunt wel jouw beste zelf naar boven halen. Vriendin Z vertelde mij dit wel eens, toen ik haar vertelde dat ze er zo knap uitzag die dag: “Ik ben niet mooi, ik doe mooi!” De perfecte tip.

Als je aantrekkelijk wil zijn, optimaliseer wie je bent. Dus dat betekent niet dat je jezelf moet uithongeren of dat je bergen nieuwe kleren hoeft te kopen.

Het betekent dat je kijkt naar wat jouw beste punten zijn en die kun je benadrukken met bijvoorbeeld een leuke outfit, door jezelf goed te verzorgen, door je haar lekker te wassen en te föhnen, door veel te lachen en lekker te ruiken.

Het geeft een goed gevoel als je jezelf elke dag goed verzorgt. Dat geeft zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is het meest aantrekkelijk.

3. Luister. Naar alle mensen om je heen
Mensen, dus ook mannen, willen graag vertellen wie ze zijn en wat ze meemaken. Je bent een zeer plezierig gezelschap als je iemand bent die aandacht besteedt aan anderen.

Luister dus altijd liefst ietsje meer dan dat je praat. Laat hem de gesprekken leiden en ga mee door je in te leven, af te stemmen, door te vragen en af en toe samen te vatten wat je hebt gehoord. Als hij sociaal is, dan zal hij jou ook vragen stellen en dan hebben jullie een zeer plezante eerste ontmoeting.

4. Wees luchtig
Probeer je leven in perspectief te zien. Een zonnig en luchtig perspectief. Haal je schouders op als je dat kan, gooi je haar los, leef en geniet ervan. Er is maar één leven, dus bij de pakken neerzitten is zonde van de tijd.

Heb je moeilijke obstakels (meegemaakt) in je leven? Los ze zo goed op als je kan - eventueel met professionele hulp in de zin van financiën, psyche, scholing, verhuizing, ontspanning, en neem er afstand van.

Je kan je aandacht maar aan één ding tegelijk geven. En zoals de Boedistische monniken wel eens zeggen: ben je verdrietig? Kijk omhoog en glimlach. Dan kan je niet meer verdrietig zijn. Probeer het maar eens. Hele simpele oefening. Hoe je omgaat met het leven is erg belangrijk. Je bent aantrekkelijk als je ondanks alles gelukkig kunt zijn.

5. Wees lief
Het alleraantrekkelijkst ben je als je niet roddelt, niet te veel zeurt over je leven en gewoon lief bent tegen de wereld om je heen.

Het is sowieso goed om alle mensen op waarde te schatten en te weten dat iedereen recht heeft op zijn of haar identiteit en zienswijze. Live and let live, maar begin met de girl in the mirror als je dingen vindt over hoe je zou moeten zijn in de wereld.

6. Vind uit wat jou uniek maakt op deze wereld en ontwikkel je daarin
Alle mensen vinden het ontzettend intrigerend als je je eigen pad bewandelt en staat voor wie je bent. Als je tevreden bent met wie je bent en als je “iets” te doen hebt, namelijk jezelf ontwikkelen.

Houd je van muziek? Van sport? Focus je op iets en word er jouw unieke versie van.

7. Geef vrijheid
Hoe fijn is het als je merkt dat iemand je vertrouwt en je laat gaan. Als iemand weet dat je wel weer terug komt, omdat de ander namelijk zelfvertrouwen heeft. Geef die vrijheid. Vertrouw mensen en wordt een van de meest aantrekkelijke en lovable girl op aard.