Psycholoog Janneke Gaanderse verklapt: zo lopen mannen als een jong hondje achter je aan

Achterover leunen terwijl je crush op je jaagt? Ja graag!

zo-loopt-hij-achter-je-aan
Gian Cescon

Bijna alle vragen die ik krijg over liefde en relaties gaan over waarom hij niet jaagt. Dat heeft te maken met het spel. Als je de regels kent, dan stop jij met jagen en zorg je ervoor dat hij als een jong hondje achter jou aan komt. Want jij en ik weten: een man is een soort mengeling van een jonge hond en een klein kind. Verander je perspectief van het spel, hang achterover en zie hoe alle mannen op je gaan jagen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Hoe? Simpel:

 1. Stop met jagen en verander je perspectief van het spel
  Deze tip geldt voor elke periode van een relatie: van het prille begin tot diep in een huwelijk. Je kunt op ieder moment de rollen omdraaien. Het enige wat je moet doen is stoppen. Stop met jagen. Misschien wordt het even stil, maar als hij jou echt leuk vindt, dan begint voor hem het spel pas echt als jij niet meer achter hem aan gaat.

 2. Je bent precies goed zo
  De meeste mannen vinden zelfvertrouwen onweerstaanbaar. Zelfvertrouwen is weten wie je bent (imperfect gelukkig, want dat zijn we allemaal) en dat je het waard bent. Een eerste stap naar zelfvertrouwen is om elke dag even naar jezelf te lachen in de spiegel. Het helpt ook om elke dag 3 dingen op te schrijven die je leuk en goed vindt aan jezelf.

 3. Neem niet meteen de telefoon op
  En reageer niet meteen op een WhatsApp-bericht. Stel, hij belt of appt wanneer jij net met belangrijke dingen bezig bent, zoals je nagels lakken of een avocado schillen, dan wacht hij maar even. Een klein beetje mysterie doet wonderen. Zorg dat je een paar minimale eisen in je hoofd hebt voordat je een man leuk genoeg vindt. Doe je eigen ding, jouw geluk is het aller belangrijkst.

 4. Geduld is het vertrouwen dat alles goed komt
  Dus, slow down! Niks gebeurt over één nacht ijs, zoals mijn oma vroeger wel eens zei. Investeer de tijd die over is in jezelf in plaats van dat je gaat piekeren over of hij nog komt, belt, appt, omkijkt, achter je aan komt. Verdiep je in iets: koken, yoga, vriendinnen, het weer, een nieuwe outfit, doe een proef bij jouw plaatselijke drogist naar de lekkerste parfum, het maakt niet uit wat je doet, maar verdiep je in iets en besteed tijd aan jezelf. Gedachten houden ervan bezig gehouden te worden. Geef ze iets leuks om handen in plaats van gepieker.

 5. Chill
  Stressen over of hij ook werkelijk achter je aan komt, werkt op een heleboel manieren NIET. Ten eerste merkt hij dat en dan rent hij weg. Mannen vinden het doodeng als iemand zich te afhankelijk opstelt aan het begin. Ze zijn bang dat ze hun vrijheid verliezen. Ten tweede helpt het niet om wel gestresst te zijn, maar toch chill te doen. Hij voelt het. Zelfde reactie. Dus chill, echt.

  Stel jezelf de volgende vraag: als hij niet achter mij aankomt, wil ik dan wel dat hij bij mij is? Want als hij niet zelf voor jou kiest en een beetje bereid is om zijn best te doen om jou voor zich te winnen, dan heb je er ook geen vertrouwen in dat hij je ECHT leuk vindt. Chill dus, hang achterover en kijk wat voor vleesch je in de kuyp hebt.

 6. Zorg dat hij terug wil komen voor meer
  Speel het spel beetje bij beetje. Houd een klein beetje van jezelf voor jezelf, totdat hij de “wil je verkering met mij” achtige woorden heeft gezegd en jij “ja” hebt gezegd. Dit beetje zou fysiek kunnen zijn, maar ook emotioneel. Zodra hij echt heeft besloten dat hij en jij wij zijn, dan mag hij je helemaal opeten. Nu wil je vooral dat hij terugkomt voor meer.

  Stel dat hij niks meer laat horen, dan klop je je nieuwe klokrokje af en loop je door. Dan is hij misschien niet zo geïnteresseerd in jou als je had gehoopt. Op naar de andere prinsen. Er zijn er zo veel.
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating