Zó vind je je Grote Liefde

Staat 'een lover vinden' met stip op één op jouw bucketlist?

vind-je-grote-liefde
Davids Kokainis

Ben je het he-le-maal beu om in je eentje door het leven te gaan? Staat ‘een lover vinden’ met stip op één op jouw bucketlist? Zo verhoog je je kans op liefdesgeluk.

Een van mijn belangrijkste tips als het om mannen gaat: gooi alles overboord wat je ooit over dit onderwerp gelezen hebt. Door alle boeken, artikelen en columns die over mannen, relaties en daten geschreven zijn, lijkt het vinden van de juiste liefde wel rocket science geworden. Wij vrouwen denken vaak dat we ons aan een Mount Everest aan regels moeten houden. Zodat we na lang zwoegen (playing hard to get, anyone?) dan eindelijk die superleuke vent en die allesvervullende relatie kunnen binnenslepen.

Onze intuïtie zou ervoor zorgen dat we mannen kunnen ‘analyseren’ en hun intenties kunnen ‘lezen’. Niets is minder waar. Je hoeft hem niet te onderzoeken, niet elke zin die hij zegt te doorgronden. Of na te denken over wie als eerste een appje stuurt of een telefoongesprek beëindigt. Of je je glanzende lokken nu wel of niet over je schouder moet gooien als hij naar je lacht. Het is alleen maar verwarrend om er zo mee bezig te zijn.

Het kan ook anders. Op een ontspannen manier iemand vinden. Het enige wat hiervoor belangrijk is? Blijf dicht bij wat voor jou goed vóelt. Zoom in op je lijf, je hart en herhaal in jezelf: ik ben oké. Ik ben oké op dit moment van mijn leven. Alles wat ik tot nu toe bereikt en meegemaakt heb, is oké. Ook al was de afgelopen tijd misschien niet geweldig en hadden dingen anders gekund: ik ben er oké mee. Zodra koortsachtige analytische gedachten over hem je brein binnenwandelen (waarom belt-ie nou niet, heb ik iets stoms gezegd/gedaan?) zeg je stop en herhaal je je mantra: ik ben oké.

Door hier bewust mee bezig te zijn (piekergedachte – stop – mantra) knip je die zenuwachtige ketting van gedachten door. Veel mensen verdoen hun tijd met het najagen van bepaalde gevoelens of rennen er juist weg van. Heel vermoeiend want je kunt er ook oké mee zijn. Dat scheelt een hoop stress. Als je een lover wilt vinden probeer dan los te komen van het idee dat liefde een spel is van actie en reactie. Alsof het een wedstrijd is tussen wilde dieren.

Mannen richten zich op wat goed voelt. En niks voelt voor hem beter dan die onweerstaanbare uitstraling van een vrouw die:

 • Onbezorgd en relaxed is
 • Gelukkig is met zichzelf, haar lichaam, haar leven
 • Die hem niet probeert te doorgronden
 • Die niet bezig is met precies de juiste houding
 • Die gewoon oké is, ondanks wat er om haar heen gebeurt

  Vrolijk en oké zijn, is een ‘vibratie’. Een woest aantrekkelijke, waar mannen gevoelig voor zijn. Wedden dat je als je aan jouw ‘oké’ werkt, je een ware mannenmagneet zult worden?

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating