Afgewezen in de liefde? Zo ga je ermee om

4 handvatten waardoor het ineens een stuk minder lastig is

omgaan-met-afwijzing-liefde
Glamour

Veel van ons kennen het gevoel van afwijzing door een liefde of partner. In sommige gevallen breekt het ons hart, maar op veel momenten gaat het eigenlijk meer om de frustratie rondom de afwijzing. Ergens wisten we ook dat het samenzijn niet werkt, maar we willen graag zelf de persoon zijn die de ander aan de kant zet.

Ben je afgewezen en blijft het maar door je hoofd spoken? Glamour geeft je 4 handvatten waardoor het minder lastig is.

 1. Onder druk
  Ben je afgewezen door een man? Probeer te achterhalen of hij onder druk staat, zo tipt liefde en relatie expert Tim Veninga. Heeft hij het te druk met zijn werk? Heeft hij op financieel vlak veel aan zijn hoofd? Bij veel mannen wordt het verlangen naar een vrouw minder, zodra er veel speelt. Dat is een eigenschap waar vrouwen niet vaak bij stilstaan, omdat het bij ons vaak andersom werkt. Bij stress vinden de meeste vrouwen het juist prettig om genegenheid bij iemand te zoeken.

 2. Afwijzing biedt kansen
  Coach Minjon van Zoest vraagt je om het goede in een afwijzing te zien. Een afwijzing duwt je in een nieuwe richting. Het is een kant waar je zelf niet zo snel zou opgaan. Een spannende nieuwe weg..

 3. Zet je ego aan de kant
  Besef dat het een ego probleem is. Het is een natuurlijke reactie om te balen van een afwijzing. We willen namelijk allemaal leuk en aardig gevonden worden. Leer te aanvaarden dat afwijzing bij het leven hoort. Het hoeft niet te betekenen dat jij niet goed genoeg bent. Jij past niet goed bij de persoon en de persoon past niet goed bij jou. Niemand van jullie is ondergeschikt aan de ander.

 4. Investeer in jezelf
  Ten slotte een tip van mezelf: doe dingen waar je blij van wordt en waar je trots op bent. De kleine overwinninkjes zorgen voor een euforisch gevoel. Zit je al tijden op tegen het verven van dat muurtje? Pak die kwast en ga ermee aan de slag. Wil je al een tijd bij je oma op bezoek, maar komt het er niet van? Plan even een moment in. Door in jezelf en je directe omgeving te investeren, geef jij jezelf op een natuurlijke manier een ego boost. Je hebt je eigen leven onder controle!
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating