Een liefdesverhaal zoals in een romantische komedie, het bestaat: "Deze man lijkt op Ryan Gosling, maar dan gespierder"

Ben je niet op zoek naar liefde, dan kom je juist iemand tegen...

jasmijn-bangkok-liefde-ryan-gosling
Getty Images

Jasmijn de Jong (25) is voor het eerst in tien jaar vrijgezel. Ze reisde met haar laatste vriend door Australië, maar ging halverwege alleen verder omdat de relatie - na vier jaar - niet meer werkte. Vanaf nu blogt ze elke week over haar single leven in Bangkok.

Na 3650 mislukte Tinderdates had ik het opgegeven. Ik ga geen leuke man meer ontmoeten, ze bestaan niet meer. Het lijkt wel alsof het in 2017 niet meer mogelijk is om iemand offline te ontmoeten. En laat ik nou net iemand zijn die technologie leuk vind, maar als het op daten aankomt, ben ik meer van een spontane ontmoeting. Tinderdates lijken vaak op sollicitatiegesprekken en de switch van online naar offline kan teleurstellingen met zich meebrengen. Ik was er klaar mee. Weg met die app. Ik heb ook altijd nog toekomstplan B: een huis vol katten.

Break up
Ben je niet meer op zoek naar liefde, dan kom je juist iemand tegen, zegt men wel eens. Die avond in Bangkok was ik ook niet op zoek. Althans, niet naar een man. Wel naar een sterke cocktail. “Ik zie ons geen toekomst meer hebben,” had m’n ex aan de telefoon gezegd. Daar ging m’n laatste beetje hoop. Ik had het afgelopen jaar met hem door Australië gereisd, maar onze relatie overleefde het niet. Hij bleef in Australië, ik vloog naar Bangkok. Na ons laatste telefoongesprek zat ik er doorheen. Zijn woorden wilde ik zo snel mogelijk uit m’n geheugen wissen. Oplossing: cocktails, vriendinnen en feest.

De alcohol vloeide rijkelijk – wat wil je met cocktails voor € 5– en de gedachten over m’n ex? Nergens te bekennen. Ik danste alsof m’n leven er vanaf hing en was omringd door reizigers die net als ik waren ontsnapt aan de dagelijkse sleur. Bobby, een vriendin, tikte me aan en wees naar een knappe man: “Is dat niet wat voor je?” Ik val niet op knappe, populaire mannen. Ze zijn meestal arrogant omdat ze weten dat ze aantrekkelijk zijn.

De jongen in de richting van Bobby's wijsvinger deed me denken aan Ryan Gosling, maar dan gespierder. Vrouwen hingen om hem heen alsof hij de echte Ryan Gosling was. “Niets voor mij,” zei ik. Bobby had geen tijd voor mijn theorie over knappe mannen en duwde me met een bloedvaart naar Ryan Gosling.

Ja, ik botste tegen hem op. “Sorry,” zei ik. Hé, een Australiër, hoorde ik aan zijn accent. Ik begon het gesprek met vooroordelen over Australiërs. Niet veel later daagden we elkaar continu uit en lagen we krom van het lachen. Ik had totaal geen besef van tijd meer. Tot m’n vriendinnen terug wilden naar het hostel. Ik keek Ryan Gosling aan. “Jij blijft, toch?” zei hij.

Wat heb ik te verliezen?
M’n vriendinnen waren nog geen minuut weg of mijn lippen raakten die van Ryan. We gingen van bar naar bar, ik had het gevoel alsof ik in een romantische komedie beland was. Het partygebied van Bangkok heet ‘Khoa San Road.’ Vanuit elke hoek van de straat knalt er een ander muziekgenre uit de speakers. Proppers op straat vragen continu of je een pingpongshow wilt bekijken (en nee, dat is geen pingpong zoals op de camping). Ryan en ik dansten met iedereen op straat. We dronken uit emmers vol drank en hadden enkel oog voor elkaar. Elke keer als we elkaar aankeken was de spanning om te snijden.

Ineens was het 4 uur in de ochtend. De muziek was gestopt en we hadden eten gehaald bij een Thais kraampje op straat. “Ga je mee naar mijn hotel?” vroeg hij. Mijn instelling die avond was #yolo. Waarom zou ik niet meegaan met zo’n knapperd? Wat heb ik te verliezen? Ik ben single en kan eindelijk doen waar ik zin in heb. We liepen een tikkeltje zenuwachtig naar zijn hotel en de lift.

Wat is dat toch met liften? Zodra je er met iemand instaat is het óf heel ongemakkelijk, of mega sexy. Laten we het erop houden dat wij totaal géén last hadden van ongemakkelijkheid. We konden niet van elkaar afblijven. Eenmaal bij de voordeur dacht ik maar aan één ding: ik ga met deze ongelooflijk aantrekkelijke man een one night stand houden. Ryan deed de deur open. Het eerste wat ik zag was… een andere jongen. Aangeschoten op de grond, met volle teugen te genieten van een Big Mac. “Hey jongens, hoe is het?” zei hij met volle mond.

Wordt vervolgd...

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating