Jasmijn de Jong (25) is voor het eerst in tien jaar vrijgezel. Ze reisde met haar laatste vriend door Australië, maar ging halverwege alleen verder omdat de relatie - na vier jaar - niet meer werkte. Vanaf nu blogt ze elke week over haar single leven in Bangkok. Daar ontmoette ze een

Vorige week in het verhaal:
Jasmijn dacht een one night stand in het vooruitzicht te hebben, totdat een vriend van Ryan thuis bleek te zijn en met volle teugen genoot van een Big Mac. “Hey jongens, hoe is het?” zei hij met volle mond.

Dit méén je niet? Ik keek Ryan aan met een blik vol vraagtekens. “Ai, ik had niet verwacht dat hij thuis zou zijn,” zei Ryan. Nu had ik wel een #yolo instelling, maar sexy times beleven terwijl een man naast ons de liefde bedrijft met een Big Mac, ging me net even te ver. Ryan stelde voor een film te gaan kijken. Lichtelijk teleurgesteld plofte ik op zijn bed en keek op m’n telefoon of ik nog berichtjes had.

Toen ik weer opkeek…WAUW. Ik wist niet wat ik zag. Ryan zonder shirt. Ken je die scène uit Crazy Stupid Love? Precies. Dat. Alleen maar blokjes en spieren. Ik voelde me plotsklaps wat onzeker over m’n eigen lichaam en kon alleen maar fantaseren over zijn borstkas boven op mijn lijf. Hij kwam naast me liggen. Film, welke film? Ik had alleen oog voor zijn torso. Na een zoensessie van een half uur besloot ik met tegenzin terug naar m’n hostel te gaan. Ryan liep mee naar beneden. Voordat ik de taxi instapte, vroeg hij mijn nummer en duwde 50 Australische dollar in m’n hand: “This will take you anywhere, let me know when you are home safe.”

Dag 2
De volgende dag, of liever gezegd: een paar uur later, ontwaakte ik met een glimlach van oor tot oor. Had ik m’n nacht met Ryan gedroomd? Ik sprong vol energie uit bed. Vlinders in je buik zijn effectiever dan een cappuccino achterover gieten, kan ik je vertellen. Ik greep naar mijn telefoon. Een berichtje van Ryan: “Ik vond het heel leuk en wil je graag nog een keer zien.” Het was mijn laatste dag voordat ik weer naar Amsterdam zou vliegen. Ik had een lijstje in mijn hoofd met wat ik nog in Bangkok wilde doen, en dat lijstje, dat moest en zou ik die avond afvinken. Met Ryan.

De avond daarvoor zag ik er niet bepaald charmant uit. Een blauwe jurk met daaronder een paar slippers. Ik wilde een spectaculaire indruk achterlaten bij Ryan. Mijn reizigersgarderobe ging me daar alleen niet bij helpen. Shoppen dus. Ik kocht een zwart rokje tot boven mijn knieën en een zwart shirtje met een diep uitgesneden v-hals. Ik had nog een paar vintage hakken in m'n koffer, dus m'n outfit was compleet.

Warner Bros, waar kunnen we tekenen? Deze avond wordt een remake van The Hangover.

Het toppunt van ongemakkelijkheid
Ryan nodigde me uit om mee te gaan eten met hem en wat vrienden. Ehm, on my way. Ik ben normaal gesproken altijd te laat, maar deze keer was ik de eerste die op de afgesproken plaats aankwam. Zenuwachtig liep ik naar binnen en checkte op de wc snel of m’n haar en make-up nog goed zaten. Toen ik terugkwam zat Ryan en de rest aan een tafeltje. Ik liep zo zelfverzekerd mogelijk naar hun toe.

Nu kwam het moment. Hoe zeg je gedag als je de avond daarvoor elkaars speeksel al hebt geproefd? Het kan twee kanten opgaan: of heel smooth, of heel ongemakkelijk. Met een drankje op gaat alles toch wat soepeler moet ik zeggen. Onze groet kon doorgaan voor stockfoto in de categorie ‘awkward.’ We gaven elkaar een knuffel. Daarna wilde hij een zoen op m’n wang geven, alleen stapte ik op dat moment al achteruit waardoor we als twee houten klazen een ongemakkelijke dansact opvoerden. Zijn vrienden vonden het maar al te grappig zag ik aan een giga grim op hun gezicht.

Ik wilde het liefst door de grond zakken, maar herpakte mezelf - ok Jasmijn, relax - en deed alsof er niets gebeurd was. Onder het mom ‘het is mijn laatste avond, dus laten we gigantisch uit ons dak gaan’ , stelde ik voor om shotjes te doen. Jij en ik weten dat die shotjes mijn redmiddel moesten worden. Ik vertelde Ryan over m’n lijstje. Het doel was om samen deze lijst te voltooien voordat de zon opkwam. Warner Bros, waar kunnen we tekenen? Deze avond wordt een remake van The Hangover, dacht ik.

Tattoo
Na het eten schoven we aan bij een van de barretjes op Khao San Road. Wodka shotjes, wodka shotjes everywhere. Ryan’s vrienden waren we inmiddels kwijt geraakt. Tijd voor nummer één op de lijst: een Thaise massage. Daarna liepen we herboren naar de wallen van Bangkok: hallo stripclubs en dansende ladyboys. De straat is verlicht alsof het kermis is en je wordt door elke schaars geklede vrouw naar binnen getrokken. Normaal ben ik niet van stripclubs, maar omdat ik de echte ‘Bangkok Experience’ wilde meemaken, belandden we in een GoGo bar. De vrouwen – of mannen, geen idee – dansten in bikini op het podium. We zaten met z’n tweeën aan een tafel en hadden geen besef meer waar we waren omdat we enkel oog voor elkaar hadden.

Binnen een kwartier stonden we buiten en alsof het zo getimed was, liepen we zijn vrienden weer tegen het lijf. We strompelden met zijn allen terug naar Khao San Road en raakten zijn vrienden weer net zo snel kwijt als dat we ze hadden gevonden. Van een pingpong show naar een discotheek waar alleen locals waren tot henna tattoo’s laten zetten: de lijst was afgevinkt.

Ryan trok me mee naar een hotel, waar we een kamer boekten. We hadden de hele avond geflirt en gezoend waardoor de spanning niet meer te houden was. Ondanks de liters drank was ik nog best zenuwachtig toen we voor de deur van de kamer stonden. Eenmaal binnen konden we niet van elkaar afblijven. Hij trok zijn shirt uit en mijn benen veranderden in spaghettislierten. Ik was in de zevende hemel beland en wilde er nooit meer uitkomen. De passie en vonken vlogen er vanaf. Ik had al heel lang niet meer zoiets gevoeld. Laten we het erop houden dat het de beste laatste avond was die ik me kon wensen.

De volgende ochtend werd ik wakker in zijn armen en moest ik de zevende hemel helaas verruilen voor een vliegtuig. Ik stelde mezelf erop in dat dit een fling van korte duur was. Ook al wilde ik deze man dolgraag vaker zien, ik wist dat zoiets alleen in films gebeurt. Helemaal omdat hij aan de andere kant van de wereld woont. Ik kleedde me aan en gaf hem een lange afscheidszoen.

Eenmaal gesetteld in het vliegtuig kon ik alleen maar aan hem denken. Alle herinneringen van de afgelopen twee dagen speelden zich als een romantische komedie af in mijn hoofd. Normaliter schijt ik tien kleuren van turbulentie, maar nu zat ik met een grote grijns in mijn stoel. Niets kon mij uit deze bubbel halen.

Op Schiphol was ik heel blij om mijn vrienden en familie weer te zien, maar het eerste wat ik deed was m’n wifi aanzetten. Ik opende WhatsApp en viel zowat flauw. Ryan had een screenshot gestuurd van zijn vluchtdetails van Australië naar Amsterdam.

Ryan komt over een week naar Nederland om zeven dagen met mij te spenderen.

Wordt vervolgd.