Reality: De stagebegeleider van Annabel (23) is verliefd op haar

"Eerst leek het onschuldig, omdat hij een vriendin heeft en ik dacht dat hij gewoon aardig deed."

sexting
Tero VesalainenGetty Images

Annabel (23) loopt stage bij een marketing startup. Ze trekt dag in dag uit op met Rutger (28) – haar stagebeleider – die ondanks zijn relatie verliefd op haar is geworden.

"Toen ik een half jaar stage moest lopen kwam ik terecht bij een startup van twee jonge ondernemers. Het sollicitatiegesprek was informeel en ik voelde meteen een klik met het bedrijf. Rutger stuurde daarna vrij snel een bericht dat ik was aangenomen.

Mijn allereerste stagedag was meteen heel gezellig. Ik voelde me op mijn gemak en bleef met collega’s soms langer hangen voor een borrel. Voordat ik het wist hadden Rutger en ik behoorlijk persoonlijke gesprekken. De sfeer werd tijdens werk daardoor nog informeler.

Verliefde pubers

Ik merkte al snel dat ik steeds meer naar Rutger begon toe te trekken. We hadden veel oogcontact. Eerst leek het onschuldig, omdat hij een vriendin heeft en ik dacht dat hij gewoon aardig deed. Later wist ik zeker dat hij met me flirtte. Ik had al een tijd niet meer gedatet en ik vond de aandacht wel interessant. Zijn aandacht ging steeds meer naar mij en het flirtten werd meer en meer.

Op een gegeven moment hadden we het zelfs over welke muziek fijn is om tijdens een vrijpartij op te zetten. Hoe fout? Ik kon alleen niet stoppen met flirten en hij ook niet. Hij maakte elke dag grapjes en we daagden elkaar continu uit. Soms ging een opmerking te ver en dan kwam hij achter me aanrennen, alsof we twee verliefde pubers waren. Ik hoopte dat collega’s niets in de gaten hadden. Ik zou mijn stage nooit op het spel zetten voor een 'fling'. Een dag later gingen we met het team uit eten in Amsterdam.

Rutger en ik leerden elkaar nog beter kennen. Na iedere gang gingen we samen buiten roken en voerden we persoonlijke gesprekken. Na een paar glazen wijn begon Rutger over zijn vriendin met wie hij al twee jaar een relatie heeft. Hij had twijfels. Het leek op een relatie die ik vijf jaar geleden had, dus ik vertelde over die ervaring. ‘’En hoe ben jij in een relatie?'’, vroeg hij. Ik zei dat we beter weer naar binnen konden gaan.

Awkward

Een maand later hadden we weer een teamuitje: uit eten en poolen in de stad. Na twee uur in de poolhal ging iedereen op huis aan, behalve Rutger en ik. We gingen naar een cocktailbar. Vier à vijf cocktails verder hadden we het over onze jeugd en de twijfels over zijn relatie. “Het helpt ook niet met jou in de buurt,” zei hij. Ik gaf aan dat ik deze uitspraak had zien aankomen. We namen afscheid en het was awkward. Heel awkward. Hij ging naar zijn vriendin, ik naar huis. Ik besloot niets met de informatie te doen, uit angst om mijn stage te verliezen.

De volgende dag durfde ik hem niet aan te kijken. Ik merkte dat hij chagrijnig was en veel zuchtte. Ik kreeg een raar gevoel, alsof ik een kutwijf was dat mannen inpikt. Hij stond plotsklaps op en liep het pand uit. Later hoorde ik dat hij naar zijn zus ging om ‘stoom af te blazen.’ De volgende dag was hij er ook niet: ‘ziek.’ De mede-eigenaar ging naar hem toe om te praten. Rutger biechtte op dat hij verliefd op mij is. Ook beloofde hij me met rust te laten en erop terug te komen als m’n stage erop zit.

"In de lift begon hij over geile muziek"


Sexting

Vrijdag was hij weer aanwezig. Toen ik in de tram naar huis zat, appte hij. Dat frustreerde me, omdat hij hiermee zijn belofte niet nakwam. Ik was die avond uit met vriendinnen en had behoorlijk wat gedronken. We bleven elkaar berichtjes sturen, ook via Snapchat. Onze gesprekken werden steeds pikanter tot het onderwerp ‘seks’ ter sprake kwam.

M’n vriendinnen pakten voor de zekerheid m'n telefoon af. Die zondag vroeg hij of ik samen wilde wandelen met zijn hond. Het was tenslotte zulk mooi weer… Ik werd boos op hem. Hij moest me met rust laten. Inmiddels stond hij wel op nummer één van mijn Snapchatvrienden. Na dat weekend negeerde hij me. Ik merkte dat ik jaloers werd als hij anderen meer aandacht gaf. Ik begon iets voor hem te voelen. Rutger had rust nodig en besloot een paar dagen op vakantie te gaan. Hij vroeg voor de grap of ik meeging. ‘’Natuurlijk niet!’’, zei ik.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Achteraf hoorde ik verhalen over zijn vakantie waarin het woordje ‘we’ wel vaak voorkwam. Hij was dus niet alleen. Later vertelde hij dat hij samen met zijn vriendin was gegaan. Diezelfde dag stonden we samen in de lift zonder iets te zeggen. Hij begon: ''Leuk gesprek.'' ''Ja, er is liftmuziek nodig hier,'' zei ik. Vervolgens begon hij over ''geile liftmuziek.'' Ik zag meteen filmscènes voor me en keek hem een ongemakkelijk aan. Het enige wat ik dacht was: wát moet ik hiermee?

Mijn concentratie op stage werd steeds slechter. Ik kreeg mijn werk soms niet af, dus ik besloot het contact met Rutger te stoppen. Nu spreek ik veel met een jongen af met wie ik het fijn heb en ben ik eindelijk rustiger geworden, m'n hormonen schieten niet meer door het dak. Ik kan me weer concentreren, maar ik ben nog steeds bang voor het einde van mijn stage. Wat gaat Rutger zeggen? Hij stuurt ondertussen nog steeds snapchats. Niet eerlijk tegenover zijn vriendin, maar hij moet er zelf maar achter komen. Ik reageer niet meer en geef mijn telefoon aan vriendinnen als er drank op tafel staat, just in case."
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating