Van volle toiletrollen tot dates met De Randstadman: het leven van een single vrouw in Amsterdam

Glamour's Andrea vertelt over haar vrijgezellenbestaan in de randstad

leven-single-vrouw-randstad
Elijah Hiett

Een single vrouw zijn heeft zo z'n voordelen. Dat zit hem niet alleen in de onafhankelijkheid en vrijheid, maar ook in de kleine dingen van het leven. Denk aan het moment dat je in de supermarkt staat en het tot je door dringt dat je zélf mag bepalen wat er vanavond op tafel komt. Geen toiletrollen die er met een hoge snelheid doorheen gaan, geen rommel in huis dat niet afkomstig is van jou.

Toch begeef je je als single vrouw in de rándstad in een compleet andere dimensie. Hier stikt het namelijk van de soortgenoten (lees: in Amsterdam West wonen gemiddeld 192 jonge vrouwen op elke 100 jonge mannen). En een groot percentage van deze vrouwen is hartstikke single. Ikzelf - een single vrouw in de dop - woon in Amsterdam Oost. Een mannenwalhalla, zou je denken, omdat al het oestrogeen zich in het westen van de stad bevindt.

Het tegendeel is waar. Ook hier moet je in de kroeg door één muur van vrouwen heen om een leuke kerel tegen het lijf te lopen. Soms lukt het zelfs om meer wildvreemde vrouwen op een avond te spreken dan mannen. En dit brengt mij op het volgende.

De mannen in Amsterdam (en Utrecht, weet ik uit ervaring) zijn een tikje verwend geraakt. Want het leven in de stad is voor hun een grote snoeppot. Kijk je links op straat, dan zie je een groepje blondines. Kijk je rechts, dan is de kans groot dat er een brunette op je af komt gelopen en hongerig een blik werpt op het zeldzame, mannelijke schoon.

Nu ben ik verre van de feminist die een 'independent woman'-levensstijl nastreeft en het type verwende man niet meer kan uitstaan. Stiekem houd ik een beetje van De Randstadman. Tijdens het uitgaan kijk ik nét even wat langer dan de rest naar die ene gast, thuis op de bank kan ik het soms gewoon niet laten om die leukerd met zijn zelfingenomen blik te liken. Het resultaat: een hoop onenightstands en dates, maar nooit iets wat verder gaat dan dat. En met mij zijn er velen die met dit lichtelijke 'probleem' kampen. Zo heb ik zo'n zes goede vriendinnen in Amsterdam, waarvan vijf single zijn. En net zoals ik maar een beetje aanklooien.

Op dit moment spreek ik een keer in de zoveel tijd af met een ultieme Randstadman. Hij ziet er goed uit, heeft een flinke babbel en geeft je tijdens de date het gevoel dat hij je begeert. Maar ik weet heel goed dat hij morgen in de kroeg het voor het kiezen heeft. Dus probeer ik zelf ook de nodige afstand te houden, om mezelf vooral niet te laten kwetsen. Dit maakt van mij misschien wel de ultieme Randstadvrouw. Single, kieskeurig en wonend in een huis met volle toiletrollen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating