Fieldresearch wijst uit: Reageert een man niet op WhatsApp? Geen paniek!

Twee geruststellende conclusies

redenen-reageert-niet-meer-op-whatsapp
Unsplash

Heb je de film 'He's Just Not That Into You' gezien en denk je daardoor na elk genegeerd WhatsAppbericht/Facebookchat/Instagram-message:

OK, DUIDELIJK, HIJ WIL ME NIET.

Rustig. Zo zwart wit hóeft het niet te zijn. Voor iedereen die nu denkt: he's just not that watte? Het moraal van de film luidt: áls een man geïnteresseerd is, dan zoekt hij contact met je. Dan zorgt hij dat-ie je te spreken krijgt. Ofwel: reageert hij niet op je berichtje? Dan is-ie niet druk, speelt-ie geen hard to get of whatever er uit de analyse van jou en vriendinnen komt. Het is wat het is: hij heeft geen behoefte aan contact.

Zit zéker een kern van waarheid in, MAAR, maar, MAAR: ik heb wat fieldresearch verricht (mannen uit mijn omgeving naar hun appgedrag gevraagd) en daar kwamen twee geruststellende conclusies uit.

  1. Hij reageert niet op je bericht omdat hij geen gevat antwoord/weerwoord heeft. Mannen willen graag indruk maken door grappig of ad rem uit de hoek te komen. Wanneer ze niet 1,2,3 een antwoord in die categorie paraat hebben, gaan ze over op de struisvogeltechniek: helemaal niet reageren dus. Tijdelijk! Want een paar dagen later kunnen ze gerust een heel ander onderwerp aansnijden, of in real life een praatje met je maken.

  2. Daar waar vrouwen soms uren appen voor de gezelligheid, zien mannen het digitale verkeer voornamelijk als een manier om slechts broodnodige/praktische informatie uit te wisselen. Een nieuwe afspraak plannen, antwoorden op een vraag, zelf een vraag stellen, dat werk. Staat er geen vraagteken aan het einde van je verzonden zin, dan gaat er bij mannen geen alarmbelletje rinkelen van: reageren, reageren, reageren. Ze denken: oh, leuk, schuiven hun telefoon weer in hun kontzak en gaan verder waar ze mee bezig waren. Denken dat jij wakker ligt van zijn digitale stilte, dat komt niet in hem op. Niet dat hij je berichtje helemaal vergeet hoor, sterker nog: het is goed mogelijk dat hij jouw opmerking weer oprakelt wanneer je hem offline spreekt.

    Kanttekening: als de man in kwestie na jouw bericht helemaal nóóit meer contact zoekt, dan is het logischerwijs wel een gevalletje: next.

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Dating