Dit is waarom je soms pas verliefd wordt als de ander geen interesse meer in je heeft

Geen zorgen ladies, er zijn dus drie logische verklaringen voor

Two Young Women In Bedroom
Ashley Armitage / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Soms word je pas verliefd als de persoon in kwestie geen interesse meer in je heeft. Alsof je rent voor een trein waarvan de deuren voor je neus dichtgaan. Je zet alle zeilen bij om je crush terug te winnen, maar it’s too late and you know it.

En dat terwijl de rollen een week daarvoor nog waren omgedraaid. Vond je zelfs dat de ander té veel appjes stuurde en kreeg je het zelf een beetje benauwd. We feel you. Maar ladies, er zijn dus drie logische verklaringen voor.

 1. Onduidelijkheid leidt tot nadenken
  Als de ander duidelijk laat merken dat ze interesse hebben, is er geen stof tot nadenken. Maar zodra het roer omdraait, gaan de alarmbellen rinkelen, want oh boy: vindt hij of zij je nog wel leuk? Het vele nadenken hierover, en de bijbehorende spanning, zorgen ervoor dat je eerder interesse krijgt en dat wekt weer verliefde gevoelens op.

 2. Zelfverzekerdheid maakt aantrekkelijk
  We denken misschien dat we in eerste instantie vallen op uiterlijk, maar zelfverzekerdheid verricht soms meer wonderen dan symmetrische gelaatstrekken. Geen arrogantie, maar een uitstraling dat deze persoon je niet nodig heeft. Als ze dan ook nog lekker in de markt liggen bij anderen, is het helemaal raak. Als anderen hem of haar willen, dat wil jij het ineens nog een beetje meer.

 3. Vergelijk het met iets niet mogen
  Iets verbieden werkt in de meeste gevallen averechts. Ga maar wat jaren terug in de tijd. Weet je nog? Dat je vroeger een film niet mocht zien van je ouders en er dan juist iets magisch omheen hing. Jep, je moest en zou ‘m zien. Of die ene schoenen die je tóch hebt laten staan, maar ineens de schoenen van je dromen worden zodra ze zijn uitverkocht. Dat werkt ongeveer hetzelfde in de liefde.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating