Dit gebeurt er écht met je lichaam als je heel erg verliefd bent

Je gedraagt je anders en dat komt hierdoor

wat-gebeurt-lichaam-wanneer-verliefd
Sarandy Westfall

Verliefd zijn is het leukste wat er is. Maar het zorgt er ook voor dat je lichaam ineens heel anders doet en reageert als normaal gesproken. Hoe kan dat toch eigenlijk? Wat gebeurt er precies van binnen wat voor dat ene gevoel zorgt?

Ten eerste veroorzaakt verliefdheid een hoop in je hersenen. Wetenschappers zijn erachter gekomen dat een gedeelte in je hersenen geactiveerd wordt dat ook bij cocaïneverslaafden actief is. Dit zorgt ervoor dat verschillende hormonen vrijkomen – dopamine, oxytocine, vasopressine en adrenaline.

Oxytocine wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd, omdat je hierdoor een warm en dromerig gevoel van krijgt. Vasopressine, daarentegen, maakt je snel boos en territoriaal. Dit voel je vooral als jouw lover uiteindelijk toch met een ander ervandoor gaat.

Het hormoon adrenaline is de reden waarom jouw hart sneller gaat kloppen als je oog in oog staat met jouw grote liefde. Ook worden je handen snel zweterig van dit hormoon, en zorgt het ervoor dat je maar aan een ding kan denken. Vandaar dus dat jouw crush de enige is die voorbij komt in je gedachten tijdens je verliefdheid.

Vlinders in je buik, het bestaat
Verliefdheid kan je echt in je buik voelen. Er komt namelijk een stresshormoon vrij, cortisol. Op korte termijn is dit niet slecht voor je, maar als je dit heel vaak aanmaakt ontstaat er een kans op gezondheidsklachten. Denk aan slaapproblemen, vermoeidheid en een minder goed immuunsysteem.

Tja, je moet er wat voor over hebben…

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating