Glamour sprak datingcoach Mathijs: ''Zo ga je van een sex relatie naar een echte relatie''

Zijn hart stelen lijkt nog steeds te kunnen

seksrelatie-omzetten-echte-relatie
Reza Hasannia

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je bent aan het daten en het enige wat hij en jij delen zijn de lakens. Hoe graag je ook uit die zone wil stappen, als het aan hem ligt blijven jullie seksbuddy’s. De grote vraag die jij hebt is: heeft het nut om hem om proberen te toveren tot relatiemateriaal?

Jazeker, antwoordt datingcoach Mathijs Dingjan van Mannenbrein.nl, als ik hem deze vraag stel. "Als je de juiste dingen doet, kan hij je als relatiemateriaal gaan zien. Hij vindt je sowieso al sexy, dus nu moet je het vooral op het emotionele gebied gaan zoeken.’’

Hoe je je onderzoek kan beginnen?
"Zoek situaties op waarin jullie samen leuke, spannende dingen gaan doen. Hierdoor wordt zijn emotionele connectie met jou versterkt. Als hij terugdenkt aan die leuke ervaring, verbindt hij jou hieraan." Je kunt van alles met elkaar gaan doen. "Denk aan samen paintballen, naar een concert gaan, of in het park chillen. Doe eens wat anders dan alleen een drankje in de kroeg."

Als je bezig bent met dit charmeoffensief, moet je wel uitkijken dat je hem niet te veel gaat pushen om een relatie aan te gaan.
"Weet je wat het is: een benefitrelatie kan voor mannen heel handig zijn. Ze krijgen de voordelen van een echte relatie, maar er is nog geen label op geplakt. Oftewel: ze hebben hun vrijheid nog. Als je hem op een gegeven moment dwingt om te kiezen voor een relatie, zal hij terug kunnen deinzen. Niet omdat hij je niet leuk genoeg vindt, maar omdat hij het nut nog niet helemaal ziet om er iets aan te veranderen."

"Pak het daarom rustig aan. Laat hem af en toe ‘proeven’ aan een relatie en attendeer hem erop dat er nog meer mannen zijn die interesse hebben, zonder dat je hem voor het blok zet. Hij zal zich dan goed realiseren dat als hij niks doet, hij je aan het verliezen is. En dat laat zien dat hij emotioneel betrokken is met je."

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating