Tips: zo maak je een man jaloers

Grote kans dat hij je straks maar al te graag wil (her)veroveren

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Misschien herken je het wel: jij vindt een man helemaal leuk, hij houdt een beetje de boot af. Je kunt twee dingen doen: of je laat hem met rust en wacht af of hij nog een move maakt, of je gaat over op de ‘ik-maak-hem-jaloers’-tactiek. Niet altijd succesvol, maar zeker de moeite waard.

Uit onderzoek van psycholoog M. Buss blijkt dat jaloezie tussen mannen verschilt. Mannen zouden het vooral niet zien zitten als hun ‘partner’ op een seksuele manier intiem is met een ander, vrouwen raken vooral jaloers als hun partner emotioneel verbonden is met iemand anders.

Dat zou allemaal te maken hebben met de evolutie. Omdat mannen er vroeger zeker van wilden zijn dat hun nageslacht ter wereld zou komen en niet dat van een ander, hechtten ze vooral veel waarde aan seksuele trouw. Vrouwen wilden dat de man hun zou helpen met de opvoeding van het nageslacht, en verlangden emotionele verbondenheid.

Nu hoeft ‘jaloers maken’ natuurlijk niet te betekenen dat je het bed deelt met zijn beste vriend. Integendeel, het zit hem in de kleinste dingen die wel zijn oergevoel voor jaloezie prikkelen, maar uiterst onschuldig zijn.

 1. Maak in zijn bijzijn een compliment tegen een andere man
  Niet: ‘Wat zie je er goed uit vandaag!’ maar het subtielere: ‘Dat shirt staat je goed, moet ik zeggen.’ Daardoor laat je de man die je jaloers wil maken weten dat je het lichaam hebt bekeken van een ander. En dat uitchecken vind hij maar niks, dat zou jij bij hem moeten doen.

 2. Trek je meest sexy outfit aan als jullie samen in het openbaar verschijnen
  Blikken van andere mannen gegarandeerd. Wie weet: misschien geeft dit hem wel dat extra zetje om die ene move te maken.

 3. Breng veel tijd door in de sportschool
  Veel tijd doorbrengen in de sportschool betekent: aan je lichaam werken en omringd worden door een hoop andere mannen. Als je dan ook nog een keer een date afzegt omdat je gaat sporten, is de kans groot dat hij zich gealarmeerd voelt. Een vrouw die zichzelf in de sportschool in het zweet werkt, die moet hij binnenhalen!

 4. Meng je tijdens het uitgaan in een andere groep mannen
  Gaan jullie samen uit, of heb je hem net ontmoet in de kroeg en wil je zijn aandacht trekken? Zorg er dan voor dat je in contact komt met andere mannen. Niet per se om met een ander van bil te gaan, maar wanneer hij ziet dat een andere vent zijn hand op jouw rug legt, is de kans groot dat hij wel bang wordt dat een ander je wegkaapt. Je zult zien, ineens is hij weer in the picture.

 5. Heb het gezellig met een alfaman
  Veel mannen willen een alfaman zijn, maar hebben (helaas voor hen) daar niet het karakter voor. Wanneer jij contact zoekt met een man die wel aan het profiel van de alfaman voldoet, zal hij echter gealarmeerd raken. Zijn oergevoel zegt: misschien gaat ze binnenkort wel seks hebben met deze geboren leider. En dat wil hij natuurlijk niet. Tijd om in te grijpen…
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating