Dit is waarom mannen soms ineens niks meer van zich laten horen

Het cliché is waar: het ligt niet aan jou, maar aan hem

verklaringen-man-niks-meer-laat-horen
Joshua Rawson-Harris

Je ontmoet de man van je dromen. Hij appt erop los, wil dolgraag met je afspreken en neemt je mee naar zijn vrienden. Oftewel: hij is picture perfect.

Jij droomt intussen stiekem al van een relatie en ziet – nog meer stiekem – al voor je hoe jullie de rest van jullie leven bij elkaar zijn. Logisch, toch? Hij geeft je alle signalen dat er geen vuiltje in de lucht is. Hij is gewoon helemaal gek op je.

En dan: na een paar dates wordt hij afstandelijker. Hij laat dagen lang niks van zich horen, en als jij contact op neemt, krijg je een afstandelijk antwoord. De Man van Je Dromen is ineens niet zo geweldig meer.

Ondanks dat je vriendinnen vertellen dat het niet aan jou ligt en dat er iets goed mis is met hem, zorgt de klap in je gezicht ervoor dat je aan jezelf begint te twijfelen. Gelukkig zijn er een hoop verklaringen voor zijn gedrag, die inderdaad bewijzen dat het niet aan jou ligt maar aan hem. Glamour zet er vijf op een rij:

 1. Hij vindt dat je te snel te serieus wordt
  Het enthousiasme waarmee jij je stort op jullie dates, is iets waar hij blij van zou moeten worden, maar deze man raakt ervan benauwd. Het zit namelijk in zijn natuur om te jagen; wanneer dit niet meer nodig is zal hij op zoek gaan naar een andere ‘prooi’ .

 2. Hij realiseert zich dat hij niet het type is voor een relatie
  De eerste dates zijn altijd nog lekker ongebonden, maar hoe meer je er achter de rug hebt, hoe serieuzer het gaat worden. En plotseling denkt hij: ik wil voorlopig nog even single zijn. Pijnlijk, maar zijn afstandelijke gedrag betekent: einde verhaal.

 3. Hij wil een awkward gesprek vermijden
  Communiceren zorgt er volgens dr. Luan Brizendine voor dat bij vrouwen een stofje in de hersenen vrij komt, dat zorgt voor een soort kick. Oftewel: wij vrouwen communiceren er graag op los. Bij mannen is dat anders; zij ontwikkelen niet dat ene stofje. Communiceren is soms dus lastig voor ze. Vooral als ze niet meer zo gek op je zijn. Daarom vermijdt hij ‘the talk’ en lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.

 4. Je bent niet de enige met wie hij aan het daten is
  Het klinkt hard, maar misschien ben je wel een van de drie vrouwen waar hij mee afspreekt. Sommige mannen houden ervan om meerdere ‘smaken’ uit te testen en na een tijdje te beslissen welke ze het beste vinden. De keuze is helaas niet op jou gevallen.

 5. Zijn ex is weer in beeld
  Het kan zomaar dat hij dolgelukkig is met jou en zelfs een toekomst ziet met je, maar dan toch ineens verwart raakt als een ex weer in beeld komt. Want tja, nog niet alles is uitgesproken tussen die twee. En dat moet hij gaan uitzoeken.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating