Experts vertellen: als je dit appt is de kans groter dat hij reageert

Handige tips voor mensen die daten anno 2018

berichten-appen-snellere-reactie
Unsplash

Appen staat anno 2018 bijna gelijk aan daten. Het behoort in ieder geval tot een belangrijke fase van het datingsproces. Wanneer je iemand ontmoet op Tinder, in de kroeg of bij het sporten is stap 1 van het daten meestal (langdurig) appcontact.

Iedereen die wel vaker met een crush geappt heeft, weet hoe stressvol dit kan zijn. Waarom reageert hij zo langzaam? Of waarom reageert hij helemaal níet? En hoe kun je ervoor zorgen dat hij wél (sneller) reageert? Elite Daily komt met de antwoorden.

 1. Open vragen
  Volgens experts kun je het beste geen vragen stellen waar hij alleen met ‘ja’ of ‘nee’ op kan antwoorden. Wat beter werkt, zijn open vragen. Dus in plaats van ‘Is er een film die je graag wil zien?’, kun je beter appen ‘Welke films lijken jou leuk om te zien?’. Met een open vraag nodig je meer uit tot een gesprek, waardoor de kans op antwoord groter is.

 2. Goed verhaal, lekker kort
  Een andere tip die experts geven bij het appen naar je crush (of eigenlijk bij het appen over het algemeen) gaat over de lengte van je berichten. Als je een lang verhaal wil versturen, zorg er dan voor dat je geen ellenlange alinea typt. Verdeel het verhaal in aparte zinnen, en druk wat vaker op ‘verzenden’. De relatiecoach Chris Armstrong legt uit: “Mensen kunnen hun aandacht maar kort focussen. Door verschillende berichten te sturen, in plaats van één lang bericht, is de kans groter dat alles gelezen wordt.”

 3. GIF it some more
  Ten slotte: GIFjes. Ze werken bijzonder goed als openingszin (bijvoorbeeld op Tinder). Niet zo gek, want een GIFje is meestal hilarisch en herkenbaar. Maar wanneer je appgesprek een serieuzere hoek inslaat, is een GIFje als antwoord sturen juist een no go. Kwestie van het juiste moment aanvoelen.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Dating