Dit is waarom er op Tinder leuker date-materiaal zit dan op Happn

Maak kennis met een best bizar algoritme

tinder-happn-liefde-seks
Christian VierigGetty Images

'Op Tinder wil iedereen maar één ding: seks. Je moet op Happn gaan.' Hands up als dit ooit wel eens tegen je gezegd is. Tinder had even 'just a hook up' imago, bij sommige vrijgezellen nog steeds trouwens, maar wij - de single editors - zijn inmiddels team Tinder door een best grappige conclusie: we vinden er leuker swipe-materiaal dan op Happn. Hoe dat komt? Het algoritme blijkt bést bijzonder.

Waar je op Happn potentiële partners tegenkomt die je offline gekruist bent, selecteert Tinder de beste matches voor je op basis van een bepaald algoritme. Een geheim algoritme, maar er is wel het één en ander over bekend.

Begeerlijk
Tinder geeft je een zogeheten ELO-score: een getal dat zegt hoe begerenswaardig je bent. "Het gaat er niet alleen om hoeveel mensen je naar rechts swipen. Het is heel gecompliceerd. Het heeft ons tweeënhalve maand gekost om alleen het algoritme te bouwen omdat er zoveel factoren in zitten," zegt Sean Rad, topman van Tinder, tegen zakentijdschrift Fast Company.

Like for like
Een van die factoren: als iemand met een hoge ELO-score jouw profiel liket, dan komt dat jouw score ook weer ten goede. Dat klinkt een beetje als: stel de populairste van school vindt je leuk, dan vindt de rest van de klas je ook meteen interessanter. We weten niet of we vrolijk worden van dit nieuws, maar het komt er dus wel op neer dat Tinder er zoveel mogelijk voor zorgt dat je mannen of vrouwen te zien krijgt die ongeveer even aantrekkelijk zijn als jij.

Swipen
Je swipet dus als het ware binnen 'je eigen league.' Nu niet denken dat Tinder precies weet hoe aantrekkelijk je bent, of dat de app zo wel extreem uiterlijk-minded is; het kan natuurlijk ook zijn dat men je veel naar rechts swipet omdat je een grappige bio hebt, om een voorbeeld te noemen. Bovendien hanteert iedereen een andere 'swipe-techniek.' Zo zijn er Tinderaars die alle profielen naar rechts swipen en na de matches pas de balans opmaken.

We horen het je denken, maar nee, Tinder zal helaas nooit uit de doeken doen wat jouw 'ELO-score' is.

Wat is je type?
Ook kijkt de app welke type potentiële liefdes je voornamelijk naar rechts swipet: like jij voornamelijk langharige mannen, dan zorgt Tinder ervoor dat je deze types ook vaker te zien krijgt.

Foto-volgorde
Tinders laatste nieuwe functie: Smart Photo's. Daarmee bepaalt het algoritme welke foto's toekomstige matches te zien krijgen. Heb je op een foto een Gin Tonic in je hand en je potentiële match vindt Gin Tonic maar niets (hij swipet dat nooit naar rechts), dan laat Tinder een andere foto uit je gallerij als eerst zien aan je 'toekomstige.'

Bronnen: Volkskrant, Surfplaza

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating