Na "ghosting" is er nu "breadcrumbing"

Trap er niet in en kies voor jezelf

daten-date-ghosting-breadcrumbing
Blue is the Warmest Color

Daten kan vermoeiend zijn. De keren dat je zegt 'Ik heb een date gehad en het klikte zo goed dat we elkaar morgen weer willen zien' zijn waarschijnlijk op een hand te tellen. En komt het wel voor, dan zijn daar meestal een rits aan (Tinder)dates aan vooraf gegaan. het komt vaker dan eens voor dat je appt tot het geleidelijk aan doodbloedt of tot één van de twee op de ghost-tour gaat, en dat is prima. Dat bewijst alleen maar hoe zeldzaam het is om met iemand wél die ene 'fantastische hallelujah we snappen elkaar volledig en vinden elkaar nog aantrekkelijk ook' klik te hebben. En ook dat is prima.

Breadcrumbing

Het wordt pas vervelend als slechts een van de twee het hallelujah-gevoel heeft en al een 'persconferentie' heeft ingelast voor vrienden (zie meme hieronder) en de ander blijft steken op het 'joa, was gezellig'-gevoel, maar wel op een zeker level contact onderhoudt zodat jouw idee van 'wie weet, wie weet...' in stand wordt gehouden. We zien wel waar het schip strandt, maak je jezelf wijs. En stiekem vind je de ander leuker dan je wilt toegeven.

Meme


Net als ghosting is daar ook een term voor: breadcrumbing. De persoon in kwestie stuurt je dan nét genoeg berichten om je sprankje hoop in leven te houden. Voor de aandacht, misschien, of voor het geval er lust om de hoek komt kijken, maar aangezien er bij jou al wel gevoelens in het spel zijn, lees je al die berichten met een roze bril op.

Speculeren maar
Vijf dagen niks gehoord en dan tóch weer een (minuscuul) appje krijgen? Zie je, hij of zij vindt me wel leuk, anders zou ik wel gehost worden. Zijn er al drie dates afgezegd, maar geeft hij of zij wel een uitgebreid dagboekverslag op WhatsApp? Zie je, hij vindt me wel leuk en had echt even geen tijd, anders zou hij niet zo'n uitgebreid bericht vol details typen. Wat bijzonder eigenlijk dat hij me metéén laat weten dat hij promotie heeft gemaakt.

Bij leuren niet doen
In de meeste gevallen zegt ons onderbuikgevoel wel: zodra je moet leuren om het app-gesprek op gang te houden en moet leuren om een (vervolg)date, stop er dan mee. Jij bent veel te leuk om daar te veel energie in te steken, die je ook in andere dingen kan steken. Als we erin mee gaan en de signalen voor lief nemen, dan is uitstel het enige wat we ermee bereiken.

Next
Het beste is om de pleister zo snel mogelijk van de wond te trekken, door meteen te vragen waar je aan toe bent als je twijfelt aan de intenties, of door zelf te stoppen met jagen. Het antwoord is dan éven pijnlijk, en niet een lange tijd pijnlijk door kleine, opeenstapelende teleurstellingen. Een periode waar je dan - uiteindelijk voor niets - te lang in blijft hangen waardoor je onbewust ook geen oog hebt voor anderen die misschien wél honderd procent geïnteresseerd zijn en jou beter willen leren kennen en wel tijd vrij maken om je te appen, bellen of met je af te spreken. Ariana Grande heeft ons dit jaar niet voor niets een nieuwe 'datingtrend' meegegeven: thank you, next.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating