Een blauwtje lopen, het overkomt de beste: 2 pijnlijke waargebeurde voorbeelden

Pijnlijk, maar toch ook komisch in één geval

blauwtje-lopen-daten
Unsplash

Wie zich op de datingmarkt begeeft, wordt wel eens geghost, gebreadcrumbd (lees maar even wat dat inhoudt) en loopt wel eens een blauwtje. Wie nu zegt 'nee, ik niet', die liegt, of hanteert de passieve vorm van je op de datingmarkt begeven: kijken, kijken, niet kopen. Alleen swipen voor het slapen gaan dus. Af en toe antwoorden op chats voor de leuk, maar een gesprek dood laten bloeden is meer je specialiteit.

Ego-boost
Daten is nu eenmaal vallen en opstaan, en als je in een periode zit van voornamelijk vallen, dan doet dat je ego geen goed. Maar dat gevoel van 'niet leuk genoeg zijn', zit tussen je oren. Relativeer! Los het volgende raadseltje maar op: wat gebeurt er als een speciale klik met iemand voelen vrij zeldzaam is, maar je wel veel - heel veel (als daten een sport voor je is) - mensen ontmoet?

Anoniempjes
Echt, een blauwtje lopen overkomt de beste. In de categorie je bent niet alleen, met de billen bloot, je kwetsbaar opstellen, we're all in this together of hoe je het ook noemen wil, geven twee durfals waargebeurde, pijnlijke (maar soms ook komische) voorbeelden. Anoniem, dat dan weer wel.

De 'geinige DM-diss'
"In 2012 ontmoette ik een jongen met uitgaan. Hij kwam naar me toe, we maakten een praatje en hij vroeg m'n nummer. We appten, of liever gezegd: hij appte, ik antwoordde, want ik was al verliefd op iemand anders en dan heb ik altijd een nog extremere tunnelvisie dan sommige Wie is de Mol-kandidaten. Hij leurde om afspreken, ik haakte steeds af, het contact verwaterde, maar we hielden elkaar wel op Instagram en Facebook.

Terug naar begin 2019. Op de een of andere manier kwam ik op zijn Instagram-feed terecht en dacht: wat is hij léuk (goed haar, goed lijf, interessante, creatieve baan, staat op foto's met puppies), hoe dom was ik toentertijd?

Voor ik het wist, was ik in zijn DM geslide en loog: "Hé, waar kennen wij elkaar ook alweer van?" Hij gaf het juiste antwoord, ik dacht beet te hebben en nam een risico: "Misschien een verrassende vraag, maar lijkt het je leuk om zeven jaar later alsnog een keertje iets te gaan doen?" Het antwoord dat daarop volgde, kwam van Instagram zelf.

GEZIEN.

That's it. Een week later vertelde ik het verhaal aan een vriendin en zij reageerde zoals iedereen in 2019 reageert: "Wat is z'n Insta? Laat hem eens zien." En zo geschiedde. "Ik ken hem," riep ze vervolgens: het was haar Inner Circle match. Zij hem een berichtje sturen onder het mom van 'is grappig, kijken of hij reageert.' En of hij dat deed. Sterker nog: binnen een minuut (!!!) liet hij al van zich horen. Ik wacht nog steeds.

De 'te lullig om waar te zijn-diss'
"Ik zoende met hem op een feestje en vond hem meteen heel leuk. Hij bleef de dagen erna appen en wilde afspreken. Later kwam ik er alleen achter dat hij nog half een vriendin in het buitenland had, opgedoken tijdens het reizen. Vanaf toen hadden we even geen contact, tot hij weer begon te appen. Ye-hes.

Toen zijn we gaan daten, omdat hij me verzekerde dat hij klaar was met dat andere meisje. Na een maand zei hij casual: "Oh trouwens, ik bel wel nog regelmatig met haar." Ehm, what? "Bedenk maar even wat je wil, laat het me weten als je eruit bent, dan kijk ik of ik nog hetzelfde wil," zei ik. En jawel: een paar weken later wilde hij weer graag afspreken, omdat het nu écht voorbij was met zijn 'ex'. Ik euforisch, wij een datum plannen.

Op de dag van de date, appten we nog over de vraag wat we precies zouden gaan doen. Ik stond bij wijze van spreken al in de startblokken, toen hij stuurde: "Ik moet even eerlijk zijn. Ik ben nu aan het daten met iemand anders. Stom van mij om überhaupt jou te vragen iets te gaan doen. Sorry daarvoor." Even voor de duidelijkheid: dit is niet zijn 'ex' uit het buitenland, dit is weer iemand anders. I'm confused. En boos."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating