Waarom ik helemaal klaar ben met Tinder en Happn

Mee eens? Dan moet je 'de apps' anders benaderen, lees mee

ik ben klaar met tinder
Igor UstynskyyGetty Images

Een vriendin van me heeft Tinder, Happn en Inner Circle verwijderd. Niet omdat het 'single and ready to mingle-starter pack' haar een relatie heeft bezorgd, maar omdat ze er moe van wordt.

Tinder-handleiding

Moe van het volgende: swipen - twijfelen (twee foto's leuk, de derde niet, wat nu?) - chatten met vreemden (ja, gaat het goed met je? BOEIEND, ik ken je niet) - de gesprekken gaande houden, duwen in de richting van 'wanneer meeten?' (voor het date-moment is de chat meestal doodgebloed, dus het voelt echt als een prestatie als de date signed, sealed en (bijna) delivered is - zenuwachtig zijn van tevoren - meteen bij aankomst al denken: ja, nee, ik weet niet - het tijdens het gesprek wel gezellig vinden, maar 'the spark' / de aantrekkingskracht missen waardoor date twee er niet in zit. Dan het riedeltje weer van vooraf aan starten, en dat zo'n tien keer achter elkaar.

Ik snap dat ze 'de apps' vermoeiend vindt. Wie Tinder omschrijft als 'binnen één klik een nieuwe liefde', 'een nieuwe partner binnen handbereik' en meer van zulks, heeft er zelf nooit opgezeten.

Luie dater

Of wel, maar dan op mijn manier. De passieve 'kijken, kijken, niet kopen-manier.' Ik swipe soms alleen voor het slapen gaan, antwoord af en toe op chats voor de leuk, maar hou het na twee zinnen over en weer alweer voor gezien omdat ik dat eigenlijk al vermoeiend vind. Die oppervlakkige net niet gesprekjes met vreemden onderhouden voelt voor mij hetzelfde als m'n werkmail beantwoorden.

FOMO

Maar toch wil ik blijven loeren onder het mom 'je weet nooit', 'stel ik loop m'n perfect match mis' 'zovéél mensen hebben een Tinder-relatie.' Fomo heb ik, ik weet het, maar wie niet?

Ik geef m'n vriendin drie weken voor haar fomo-gevoel ook weer opborrelt. Want nee, het is niet de eerste keer dat ze haar vrije avonden, zondagmiddagen en het wachten op de metro swipeloos doorbrengt. Mijn Tinderhandleiding van hierboven moet aangevuld worden: de apps verwijderen - je onrustig voelen - de apps weer downloaden.

Advies

Ik geef haar dan met liefde een peptalk en advies, ook al gebruik ik datingapps zelf niet volledig. Zie mijn woorden dus maar als die single vriendin die de beste relatie-adviezen geeft: 'coaches don't play'.

Je moet Tinder anders benaderen. Niet denken dat álle profielen waar je langs swipet, potentiële partners zijn. Dat denk je ook niet bij iedereen die je passeert in de Kalverstraat. Stel dat je met iedereen die je daar tegenkomt (en die je 'wel oké' vindt) moet daten, dan word je toch ook al moe bij het idee alleen al.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In die Kalverstraat (in real life dus, offline) is het ook vrij zeldzaam dat je iemand tegenkomt met wie je een klik hebt van het kaliber 'hallelujah we snappen elkaar volledig en vinden elkaar nog aantrekkelijk ook', dus waarom zou dat online anders zijn?

En welke sport doe jij?

Singles op een rij op je schermpje zien is overzichtelijker dan in een drukke straat, iemand online aanspreken is minder eng dan in een kroeg, maar écht liefde vinden gaat online niet per se sneller dan offline. Dus heb geduld, swipe wat minder fanatiek, daten is voor zover ik weet geen sport of wedstrijd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating