Ja écht: single zijn is zo slecht nog niet

Onderzoek bewijst dat het vrijgezellenleven voordelen heeft voor je gezondheid

single-millennial
Vittorio Zunino CelottoGetty Images

Single zijn was nog nooit zo on trend als nu. Uit recent onderzoek van Pew Research Center en Happify blijkt dat vooral dat zogeheten millennials (zij die geboren zijn tussen 1980 en 2000) niet de behoefte hebben om zich te settelen. Doen en laten waar je zelf zin in hebt en vooral geen verplichtingen hebben. Nu bewijst onderzoek: het vrijgezellenleven is echt zo slecht nog niet.

Gezondheidsvoordelen

Uit het onderzoek blijkt dat het fenomeen ‘eenzame single’ net zo mythisch is als een aflevering van Game of Thrones. Ruim 80 procent gaf aan dat het vrijgezellenbestaan veel persoonlijke voordelen kent. Bij hen ligt de focus voornamelijk op persoonlijke ontwikkelingen, een glansrijke carrière en ook het maken én onderhouden van vriendschappen is minstens zo belangrijk. Bovendien heeft dit laatste een enorm positief effect op je gezondheid. Vrijgezellen blijken uit onderzoek vaker contact te hebben met hun vrienden en familie - en hen vaker te helpen met verschillende zaken. Je geluksgevoel krijgt hierdoor een boost doordat je beloningreactie van je hersenen wordt geactiveerd bij een dergelijke activiteit.

Generation Me

Deze resultaten zijn niet heel gek, als je het onderzoeker Jean Twenge vraagt. Zij legt uit in haar boek Generation Me dat deze specifieke groep barst van het zelfvertrouwen, omdat zij daarmee zijn opgegroeid. Van jongs af heeft deze generatie meegekregen dat self love het allerbelangrijkst is, dat je moet doen waar je gelukkig van wordt en je moet zijn wie je wil zijn. Met dit in gedachten, zouden zij zich naar verluidt minder snel aan iemand anders kunnen hechten.

Single millennial

Hoewel een overdaad aan zelfvertrouwen in de meeste gevallen geweldig kan zijn, kan het volgens Twenge in dit geval óók tot een gevoel van angst, depressie en stress leiden. Ben je dus een millennial én single, dan doe je er goed aan om te oefenen om tóch wat meer open te staan voor relaties…

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating