Dateleed: 'Roaching' is het nieuwe 'ghosting'

Een nieuw probleem om rekening mee te houden tijdens het daten

meisje-hoed-tafeltje-bril
Daria Litvinova

Anno 2019 is daten niet meer zo simpel als vroeger ('vroegâh, toen alles beter was'). Tegenwoordig heb je Tinder, Happn, WhatsApp, Snapchat en alle andere methoden om je datevijver uit te breiden.

Met de komst van een nieuw tijdperk ontstonden er meteen nieuwe termen, zoals ghosting en breadcrumbing. Je mag ondertussen een nieuwe vorm van dateleed aan je vocabulaire toevoegen: roaching.

Wat is 'roaching'?

Grote kans dat je er al mee te maken hebt gehad. De Amerikaanse Cosmopolitan legt uit wat het begrip inhoudt. Roaching is als de persoon met wie je aan het daten bent stiekem ook nog met andere mensen datet. En wanneer je diegene ermee confronteert, beweert hij/zij niet te weten dat jullie in een monogame relatie zaten.

Liegen over daten
Allereerst: met meerdere mensen daten hoeft niet erg te zijn, mits allebei de personen in de relatie hiervan afweten en daar oké mee zijn. Pas wanneer het stiekem wordt gedaan, is het een probleem.

Mocht je ooit geroached zijn en je behoorlijk stom voelen als blijkt dat diegene jou blijkbaar minder leuk vindt dan jij hem/haar: het ligt niet aan jou. En je bent niet de enige die dit overkomt - dit fenomeen heeft niet voor niets een naam gekregen.

De term
Over de naam gesproken: de afkomst van deze term is wél grappig. Roaching komt van 'cockroach', dat kakkerlak betekent. Het idee is dat als er een kakkerlak verschijnt, er meerdere kakkerlakken zijn, die je niet (meteen) kunt zien. Hetzelfde geldt voor je dateleven: je hebt een relatie met iemand die met verschillende andere mensen datet, maar dat zie je (nog) niet. Een kakkerlak, noemen we dat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating