De datingtrend 'zombieing' gaat nog een stap verder dan 'ghosting'

Als je het over 'dateleed' hebt...

vrouw-smsen-telefoon
martin-dmGetty Images

Er bestaan tegenwoordig zo veel datingtrends, dat je door de bomen soms het bos niet ziet. Je hebt het welbekende ghosting, maar ook breadcrumbing en roaching. Daters hebben weer een nieuwe manier gevonden om je het leven zuur te maken: zombieing.

Ghosten

Zombieing is een vorm van ghosten, maar dan een graadje erger. Je hebt vast wel eens gehoord van ghosting: je spreekt iemand via een datingapp of in real life. Het gaat goed, jullie hebben het gezellig. Je kunt misschien al zelfs een keer met die persoon afgesproken hebben. Er hangt geen vuiltje in de lucht. Totdat je diegene een open WhatsAppje stuurt en die persoon je compleet negeert en nooit meer van zich laat horen. Jep, dan ben je geghost.

Zombieing

Maanden gaan voorbij, je bent de 'geest' in kwestie (hopelijk) alweer vergeten en je hebt dit hoofdstuk van je leven afgesloten. OF TOCH NIET. Een ghost kan namelijk ook veranderen in een zombie. Wat nou als degene die niet meer van zich liet horen opeens weer opduikt? Je krijgt - máánden later, alsof er niets gebeurd is - een casual berichtje, komt hem/haar plotseling tegen of ziet diegene in een andere datingapp.

Jullie kunnen dan opnieuw aan de praat raken. Je gaat misschien zelfs opnieuw op date. Alles lijkt weer oké en het ghost-incident is vergeven en vergeten. Nou ja, totdat het je opnieuw gebeurt, dan. Kenmerkend aan de datingzombie is dat 'ie in eerste instantie een ghost is en daarna opstaat uit de dood. Wanneer jullie vervolgens weer een poging doen om aan het daten te raken, ghost de zombie je gerust nog een keer. Of meerdere keren. En voor je het weet zit je in een aflevering van The Walking Dead.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating