'Cause-playing' is de nieuwe datingtrend waar je niet blij van wordt

Grote kans dat je hier wel eens mee te maken hebt gehad

Vrouw op een bank
Sol BelaGetty Images

Hi there, vrijgezellen die volop aan het daten zijn maar tegen nogal wat problemen stuiten. Daar ben ik weer, om je date-vocabulaire op te krikken en je te waarschuwen voor een nieuwe manier waarop een love interest je datingleven kan verzieken.

Ghosting is een term die zich gevestigd heeft in de datingwereld (en daarbuiten) en we weten inmiddels ook van het bestaan van roaching, breadcrumbing en zombieing. Pak je notitieblokje er maar bij, want er is nog een (niet zo fijne) datingtrend waar we het over moeten hebben: cause-playing.

Wat is cause-playing?

De term cause-playing is een woordspeling waarbij de woorden cause (reden) en cosplay (wanneer je doet alsof) gecombineerd worden. Wanneer je gecause-played wordt, dan neemt een ex contact met je op met een reden. En dan hebben we het niet over een romantische reden. Hij of zij komt niet terug in je leven om je weer terug te winnen, maar om een specifieke gunst te vragen. Het kan zijn dat je ex je vraagt om naar zijn/haar concert te komen óf of je geld wil doneren aan zijn/haar goede doel. Volgens Refinery29 heeft meer dan de helft van de singles wel eens te maken gehad met cause-playing.

Cause-playing

Je ziet het probleem: wanneer je voor deze ex net een zwak hebt, is het makkelijk om te geloven dat je oude liefde contact zoekt voor jóú. Een uitnodiging voor een concert is vast een reden zodat jullie elkaar weer kunnen zien en een vraag rondom een goed doel is waarschijnlijk gewoon een excuus om weer met jou te praten. Zou kunnen. Maar als je ex je alleen een gunst vraagt vanwege die gunst, dan moet ik je teleurstellen: dit is niet het begin van een romantisch we-zijn-weer-bij-elkaar verhaal. You're being cause-played.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating