Zo ziet je datingleven er na thuisisolatie uit (en het wordt succesvoller dan ooit!)

Er is een gloednieuwe datingtrend gaande: clean dating

lachend koppel
MStudioImagesGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 23 juni 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Van hoe we shoppen tot hoe we ons haar verven, de huidige pandemie heeft ons dagelijks leven compleet veranderd - en onze sociale levens vangen de grootste klappen op.

Het coronavirus zorgt er niet alleen voor dat je je vrienden niet kan zien, je je favoriete festivals mist en niet wekelijks langs kunt bij je locale restaurants; het heeft ook nog eens veel invloed op je datingleven.

Dating apps en dating websites zijn voor singles een geschenk uit de hemel geweest gedurende de lockdown, maar nu de maatregelen versoepeld zijn, worden virtuele dates vervangen door social distance dates.

Dacht je dat het coronavirus je liefdesleven verwoestte à la Miley Cyrus op een 'wrecking ball'? Het tegendeel is waar. Volgens de dating app The Inner Circle denkt één derde van de vrijgezellen dat de crisis heeft veranderd hoe men over daten denkt. Velen verwachten een fijnere - en serieuzere - toekomst als het om daten gaat.

Benieuwd wat er in het verschiet ligt voor de daters onder ons? Glamour vroeg aan medeoprichter van The Inner Circle David Vermeulen hoe je liefdesleven eruit kan zien na de lockdown.

Dates in de buitenlucht

Je favoriete datinglocaties zijn waarschijnlijk geen optie, dus je zult jouw match in 2020 moeten vinden in parkjes, op picknickplekken, tijdens wandelingen en andere activiteiten in de buitenlucht.

"Het is de perfecte kans om eens wat nieuws uit te proberen als het gaat om dates," zegt David. "De zomer is het seizoen van de liefde - dus ga naar buiten en wees creatief. De social distancing regels kunnen gewoon gehandhaafd worden als je een picknickkleed van twee meter hebt. En eten en drinken tussen jullie in zetten, maakt de afstand een stuk natuurlijker."

Maar als jullie chemie voelen, is het dan realistisch om afstand te blijven houden? "Ons onderzoek onder vrijgezellen wijst uit dat mensen elkaar niet snel publiekelijk aanraken tijdens dates. Probeer je handen van elkaar af te houden, in ieder geval tot jullie een rustig plekje voor jullie twee kunnen vinden," aldus David.

De nieuwe dating etiquette

Sommige mensen zijn nerveuzer dan anderen om weer te beginnen met daten. Dat kan zorgen voor een nieuwe datingtrend.

"Clean dating is het nieuwe clean eten," zegt David. "Houd je desinfecterende handgel bij de hand en bereid je erop voor dat je iets langer moet wachten tot je lichamelijk een connectie maakt. Je kunt niet meteen knuffelen of een kus op de wang geven als je iemand voor het eerst ontmoet - dus houd je lichaamstaal open en gebruik een stralende glimlach om de ander op zijn/haar gemak te stellen. Goed oogcontact laat mensen zien dat je interesse hebt, zonder dat je in hun persoonlijke ruimte zit voordat ze daar klaar voor zijn."

"Verwacht ook dat het 'wat zijn we nu'-gesprek eerder komt. Singles willen vast zeker weten dat ze hun gezondheid en veiligheid niet op het spel zetten voor iemand die meerdere mensen tegelijkertijd ziet."

Veiligheid staat voorop

Verdere spreiding van het virus voorkomen moet onze eerste prioriteit zijn. Maar er is kans dat mensen elkaar stiekem ontmoeten of hun vrienden niet vertellen waar ze naartoe gaan uit de angst om geshamed te worden.

"Het mag niet gebeuren dat daten iets stiekems wordt. Als je met iemand uitgaat, laat dat dan weten aan iemand die je niet snel zal veroordelen. Anders breng je je persoonlijke veiligheid in gevaar," aldus David. "Veel mensen vermijden Ubers en openbaar vervoer nog steeds. Het is niet meer dan beleefd om bij je date te checken of diegene weet hoe hij/zij thuiskomt."

Blijf positief

Veel singles hebben hoop dat de periode in thuisisolatie op de lange termijn een positief effect op daten heeft. Zij geloven door de pandemie meer mensen (59 procent) een oprechte connectie belangrijk vinden en een partner willen dan eerst (48 procent). En meer dan één op de tien mensen (11 procent) hoopt een langdurige relatie te krijgen tijdens de crisis.

"De lockdown heeft mensen tijd en ruimte gegeven om na te denken over wat ze echt willen. Dit betekent niet dat iedereen opeens precies hetzelfde wil als jij - maar verwacht meer open en eerlijke gesprekken over intenties tijdens het daten," voegt David toe."

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder