Mannen, opgelet! Vrouwen delen hun grootste ergernissen over je datingprofiel

Alle Tinder-ergernissen op een rijtje.

tips voor je tinder profiel
Elisabetta VillaGetty Images

Als heteroseksuele vrouw die zo'n anderhalf uur per dag af en toe spiekt op dating-apps word ik soms een beetje moedeloos. Al die gezichtjes die je aankijken – je maakt in een fractie van een seconde een beslissing. En dat is ergens niet eerlijk: ik vind uiterlijk namelijk helemaal niet zo belangrijk. Het allerbelangrijkste vind ik je persoonlijkheid, je gevoel voor humor en – heel eerlijk – je muziek- en filmsmaak.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is er mis met je dating-profiel?

En hoewel iemand keuren op z'n uiterlijk niet zo oppervlakkig is als je misschien denkt, is het dus echt niet alles. Een dating-profiel zegt (bewust of onbewust) ook heel veel over je persoonlijkheid, maar daar blijven nog veel kansen liggen. Misschien ben je wel de leukste kerel op aarde, maar als dat niet op je foto's of aan je bio te zien is, hoe moeten we dat dan weten?

Alleen al uit het gegeven of iemand goed na heeft gedacht over zijn bio, zijn informatie en zijn fotoselecties maak ik het een en ander op. Wij vroegen al onze straight single friends om wat advies te geven over wat mannen beter kunnen doen op hun profiel om er het meeste uit te halen.

Don'ts voor je dating-profiel

"Een bio waar enkel iets in staat als 'Travel. Friends. Food.' Iedereen houdt van reizen en vrienden en eten. Het zou unieker zijn als je dat níet leuk vindt. Vertel écht iets over jezelf!"

"Als een man helemaal geen info over zichzelf op z'n profiel heeft staan, voelt het dus écht als een vleeskeuring. Het is alsof je jezelf presenteert op een soort silver platter en zegt: vind je d'r wat van? Alsof je een sollicitatie binnenloopt, een paar poses doet, twee keer je wenkbrauwen ophaalt en weer naar buiten loopt. Hoe moet ik weten wie je bent? Waar je voor staat? Wat je leuk vindt? Dat is voor mij altijd een directe swipe left."

"Spiegelselfies met een ontbloot bovenlichaam. Heb je hier óóit succes mee? Ik vraag me dat dan echt af."

"De welbekende groepsfoto. Vooral als één van je vrienden knapper is dan jij. We zien de groep en kiezen de knapste en als we dan verder tikken en zien dat jij dat niet bent, voelt het vaak als een teleurstelling. Terwijl je als individueel persoon misschien juist heel leuk bent! We hoeven je vrienden (nog) niet te leren kennen!"

"'De baby is niet van mij!'"

"De zin 'als je niet gaat praten dan swipe je maar gelijk naar links!' - waarom zo boos? Who hurt you?"

"De foto met een meisje dat eraf geknipt, geblurd is of verborgen zit onder een emoji. Waarom? Wil je dan laten zien dat je ooit een vriendin hebt gehad en dus relatiemateriaal bent? Wil je laten zien dat je een bruisend sociaal leven hebt? Want een beter bewijs van een bruisend sociaal leven zou zijn als er meer foto's van je zouden bestaan dan die met je ex."

"De lijst met eisen, vaak gepaard met veel emoji's (ik hou van piercings ☠️, blond 👱🏼‍♀️, geen vegetariërs! 💪 ❌🥩)."

"Jongens die niet blijkbaar doorhebben of respecteren dat die blokken in Berlijn waar ze een coole selfie bij hebben genomen het Holocaustmonument is. Die zijn er veel. Yikes."

"De slechte-kwali-selfie. In je auto met je zonnebril op, in de IKEA, in een TL-verlichte ruimte... Het liefst vanuit een te lage hoek genomen. Dit kan toch niet je beste optie zijn?"

"De regel 'ik heb een goed gevoel voor humor'. Zeg iets grappigs, dan! Show, don't tell."

"Laat je interesses zien! Alleen je lengte heb ik niet zo'n boodschap aan. Link je Spotify-account, zeg iets over je hobby's, je favoriete films, je favoriete plekken of je werk. Vertel een grap. Besef dat er aan de andere kant héél veel mannen zijn om doorheen te swipen dus je moet laten zien wat jou uniek maakt."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating